ODLAZAK VELIKOG ZAVODNIKA: Žan Pol Belmondo ljubio mnoge slavne lepotice, a zbog jedne je bio spreman na sve!

Novosti online

06. 09. 2021. u 16:36

ŽAN Pol Belmondo, večiti mladić francuskog filma i simbol evropskog novog talasa, proslavio je juče 82. rođendan.

ОДЛАЗАК ВЕЛИКОГ ЗАВОДНИКА: Жан Пол Белмондо љубио многе славне лепотице, а због једне је био спреман на све!

Foto: AP

Tokom celog života bio je poznat kao veliki zavodnik, a posebno je bio "slab" na mlađe žene.

Belmondo je rođen 9. aprila davne 1933. godine u predgrađu Pariza, a njegov otac Pol Belmondo, sin siromašnih Italijana sa Sicilije, bio je uspešan vajar koji je za života dobio nekoliko značajnih francuskih umetničkih priznanja.

U ranoj mladosti počeo je da trenira fudbal i boks, a već sa 16 godina debitovao je na amaterskoj bokserskoj sceni i protivnika nokautirao u prvoj rundi. Međutim, ljubav prema filmskoj umetnosti vrlo brzo će ga odvesti daleko od sportskog ringa.

Njegova prva šansa se pojavila kada je dobio ulogu u filmu "Do poslednjeg daha"  kultnog francuskog reditelja Žana Lika Godara. Film je izašao 1960. godine i postigao je ogroman uspeh, i kod kritike i kod publike.

Belmondo je čak bio nominovan za uglednu britansku nagradu BAFTA, a rad sa slavnim rediteljem, jednim od najznačajnijih predstavnika francuskog “novog talasa”, zauvek mu je obeležio karijeru.

Uspeh ovog filma, otvorio je vrata francuske ali i svetske kinematografije tada 26- godišnjem Belmondu, a počeo je da dobija uloge u ostvarenjima reditelja poput  Kloda Šabrola, Pitera Bruka, Žaka Dipona, Fransoa Trifoa i Vitorija de Sike.

Iako nije bio klasični lepotan holivudskog tipa, ipak Žan Pol Belmondo je bio miljenik nežnijeg pola, a njihova naklonost je sve više rasla, kako je rasla i slava ovog glumca.

Elodi Konstanten, prva supruga popularnog Babela, bila je njegova mladalačka ljubav a par se venčao 1953. godine, mnogo pre nego što će Belmondo doživeti profesionalni uspeh. Njihovo prvo dete, kćerka Patrisija, rođena 1954. tragično je preminula u požaru 1994, kćerka Floransa rodila se 1960, a 1963. dobili su sina Pola, koji je kasnije postao vozač u Formuli 1.

PRVA ULOGA U FILMU "DO POSLEDNjEG DAHA"

Glumio je u gotovo stotinu filmskih naslova, među kojima su i "Profesionalac", "Čovek iz Rija", "Afera Staviski","Ludi Pjero", "As asova", "Borsalino", kao i četrdesetak pozorišnih uloga.

Proslavio se ulogama u filmovima Novog talasa 1960-ih, a da bi 1970-ih postao zvezda akcionih filmova.

Prvu veliku glumačku šansu dobio je kada je zaigrao u filmu "Do poslednjeg daha" legendarnog francuskog reditelja Žana Lika Godara. Film je izašao 1960. godine i postigao je ogroman uspeh, i kod kritike i kod publike.

Međutim, ovaj brak je bio daleko od idiličnog, a odnose među supružnicima dodatno je poljuljala ogromna slava koju je glumac stekao.

Tačno nakon deset godina braka, Belmondo je započeo vezu sa švajcarskom seks-bombom Ursulom Andres, koja je zapalila maštu muškarcima širom sveta, kada se u filmu "Dr. No", prvom iz serijala o Džejmsu Bondu, prošetala kroz kadar u maleckom žutom bikiniju. Kada je njihova afera postala javna, oboje su se razveli od dotadašnjih supružnika.

Međutim, ova veza se raspala sredinom 70-ih, a nakon toga Belmondo je imao niz kratkotrajnih afera sa glumicama i starletama, a paparaci su ih pratili u stopu.

Godina 1980. za ljubavni život Belmonda bila je veoma interesantna, jer je te godine upoznao glumicu i manekenku Karlos Soto Major, kćerku bogatog brazilskog bankara, nekoliko godina mlađu od njegove najstarije kćerke. Ali ni ova veza nije opstala, a Belmondo je sve do 2001. godine ulazio iz veze u vezu sa, po pravilu, mlađim partnerkama od prethodnih.

Drugu suprugu, glumicu i plesačicu Natali Tardivel, upoznao je početkom 2000. godine. Iako je bila znatno mlađa i od Belmondove dece, njihova veza je potrajala mnogo duže nego što je iko očekivao. Natali je bila uz njega i kada je u avgustu 2001. na letovanju na Korzici doživeo moždani udar. Par se venčao 2002. godine a naredne, Belmondo je po četvrti put postao otac ćerkice Stele Eve Anželin.

 

- Nisam ni sanjala da ću se jednoga dana udati za Bebela. Nikada neću zaboraviti kada sam ga u leto 1975, kao desetogodišnja devojčica, zaustavila na pariskoj aveniji Foš i zatražila autogram. On je tada hodao zagrljen s Ursulom Andres i potpisao mi se u školsku svesku. Bila sam luda od ushićenja - rekla je nakon venčanja uzbuđena Natali.

Međutim, mlada supruga se ubrzo zasitila života s teško pokretnim mužem pa nikoga nije iznenadilo kad je 2008. podnela zahtev za razvod braka.

Ubrzo nakon propasti i drugog braka, slavni glumac je našao utehu u Barbari Gandolfi, četiri decenije mlađoj striptizeti i nekadašnjoj Plejbojovoj zečici.

Međutim, ni ova veza nije bila harmonična pogotovo nakon što se Gandolfi našla u centru skandala, kada je policija zatvorila lanac noćnih i svingerskih klubova koje je vodila u Belgiji i Francuskoj.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)