DEVOJČICU (5) UBIO NADGROBNI SPOMENIK: Užas u DŽordžiji, kamen težak 300 kilograma pao je nesrećnom detetu na glavu i ramena

Novosti online

07. 09. 2021. u 18:52

PETOGODIŠNjA devojčica iz Džordžije, poginula je kada se nadgrobni spomenik težak 300 kilograma srušio i pao na nju.

ДЕВОЈЧИЦУ (5) УБИО НАДГРОБНИ СПОМЕНИК: Ужас у Џорџији, камен тежак 300 килограма пао је несрећном детету на главу и рамена

Foto: Depositphotos

Bela Grejs Benet se igrala sa sestrom u Blekširu u Džordžiji blizu velike nadgrobne spomen ploče, kada je njena starija sestra skočila na spomenik koji se odvalio i pao na njenu mlađu sestru. Kamen težak 300 kilograma pao je nesrećnoj devojčici na glavu i ramena.

Kasnije je otkriveno da je kamen bio uspravno za zemlju prikovan s manje šrafova nego što je bilo potrebno, a jasno se videla rupa gde je jedan nedostajao. Svedok, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da su bila potrebna tri čoveka da uklone kamen sa male Bele - koja je bila prikovana za zemlju.

- Njen tata je sve vreme pokušavao da ukloni ovu ploču sa nje i nije uspeo. Pokušao sam da je podignem sam kako bismo je izvukli, ali nismo uspeli - rekao je on za američke medije.

Kada su konačno uklonili spomenik, Bela nije disala. Devojčica je hitno prevezena u obližnju bolnicu pre nego što je prebačena avionom u dečiju bolnicu Volfson, gde je proglašena mrtvom.

Policijska uprava Blekširar trenutno istražuje kako se tragedija dogodila.

Slike do koji su došli mediji s lica mesta prikazuju samo jedan šraf pravilno pričvršćen na oboreni spomenik - još nije jasno da li je nedostajući šraf bio na mestu u vreme kada je pao.

U međuvremenu, porodica devojčice, zajedno sa meštanima i prijateljima, okupila se u ponedeljak popodne na mestu Beline tragične smrti kako bi proslavili Belin život, a donacije se sada prikupljaju za pomoć porodici devojčice, navodi "Blekšir Tajms".

Bela je nedavno krenula u vrtić. Pomoćnik direktora vrtića Mendi Vilijams rekla je da je devojčica volela životinje, posebno konje, ali je najviše volela da se igra sa starijom sestrom.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!