"AMERIČKA EKONOMIJA ĆE PUĆI KAO MEHUR!" Ruski senator predviđa novu ekonomsku krizu u SAD

Novosti online

04. 09. 2021. u 11:12

RUSKI senator Aleksej Puškov predviđa Sjedinjenim Američkim Državama novu ekonomsku krizu, sličnu događajima iz 2008-2009. godine.

АМЕРИЧКА ЕКОНОМИЈА ЋЕ ПУЋИ КАО МЕХУР! Руски сенатор предвиђа нову економску кризу у САД

Foto: Printsreen/Jutjub

- Ustvari, same Sjednjene Američke Države danas predstavljaju ogroman finansijski mehur. A mehuri neminovno pucaju - napisao je Puškov na Telegramu.

Prema njegovim rečima, Amerika oživljava ekonomiju nakon pandemije prodajom hartija od vrednosti i povećanjem duga, što vodi ka finansijskom pregrevanju. Kako je dodao, Rusija se u proteklih nekoliko godina obazrivo povukla iz američkih državnih obveznica.

- Pad Sjedinjenih Američkih Država kao hegemona neće se ograničiti jednim padom u Avganistanu, a takođe se neće ograničiti na oblast geopolitike - konstatovao je senator.

Podsetimo, još u proleće 2018. godine Rusija je počela da naglo smanjuje ulaganje u američke državne obveznice. U maju je ulaganje smanjeno za oko 150 miliona dolara – do 3,8 milijardi dolara, pokazuju podaci Ministarstva finansija SAD.

Početkom jula, Ministarstvo finansija Rusije je izvršilo operaciju, izbacivši u potpunosti dolar iz Fonda nacionalnog blagostanja.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)