MOSKVA RAZMATRA PRIZNAVANJE NOVIH AVGANISTANSKIH VLASTI: Evo kako Zaharova obrazlaže potencijalnu odluku

Tanjug

02. 09. 2021. u 18:36 >> 18:59

MOSKVA će razmotriti mogućnost priznavanja novih avganistanskih vlasti, nakon što se formira inkluzivna vlada, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

МОСКВА РАЗМАТРА ПРИЗНАВАЊЕ НОВИХ АВГАНИСТАНСКИХ ВЛАСТИ: Ево како Захарова образлаже потенцијалну одлуку

Arhiva Novosti

- Pozivamo na uspostavljanje inkluzivne, koalicione vlade u Avganistanu koja bi uključila sve etničke i političke snage u ovoj zemlji, uključujući etničke manjine, pa će se i pitanje priznavanja državne vlasti pokrenuti nakon završetka tog procesa - istakla je Zaharova, prenela je agencija Tas s.

Kako navodi Zaharova, Rusija naglašava potrebu da se Avganistan pretvori u mirnu, nezavisnu i ekonomski stabilnu zemlju.

Istovremeno, prema njenim rečima, „zapadne zemlje svojom spontanom operacijom napuštanja Avganistana mogu ostaviti negativan uticaj na nacije u novoj istorijskoj eri".

Zapadne zemlje su donele odluku o obliku svog prisustva u Avganistanu, ali, kako je naglasila Zaharova, nisu uspele to da učine na osnovu mandata koji je izdao Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da predstave izveštaje Savetu bezbednosti UN i međunarodnoj zajednici.

Bonus video: TALIBANI PUCALI NA CIVILE: Ubijeno dvoje ljudi u Jalalabadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista