DESETINE FRANCUZA ZAROBLJENO U KABULU: Nisu mogli da budu evakuisani - poslednji avion odleteo 27. avgusta

Tanjug

31. 08. 2021. u 19:26

U AVGANISTANU je ostalo nekoliko desetina francuskih državljana, uključujući i neke koji su hteli da budu evakuisani, ali nisu mogli zato što je poslednji avion napustio Kabul 27. avgusta, saopštio je danas portparol ministarstva odbrane Erve Grandžian.

ДЕСЕТИНЕ ФРАНЦУЗА ЗАРОБЉЕНО У КАБУЛУ: Нису могли да буду евакуисани - последњи авион одлетео 27. августа

Foto AP

On je na konferenciji za novinare rekao da se ulažu svi napori kako bi se onima koji su ostali u Avganistanu omogućila sigurna i bezbedna evakuacija, prenosi agencija AP.

Portparol navodi da je to cilj razgovora koji se vodi u okviru Ujedinjenih nacija sa talibanima.

Francuska će narednih dana i nedelja učiniti sve što je u njenoj mogućnosti kako bi pomogla francuskim državljanima da napuste Avganistan, dodao je Grandžian.

Francuski evakuacioni letovi od 17. do 27. avgusta prevezli su oko 2.600 ugroženih Avganistanaca, uključujući 110 onih koji su bili zaposleni u francuskoj vojsci, kao i njihove porodice.

Francuska je povukla svoje trupe iz Avganistana krajem 2014. godine.

Bonus video SNIMAK KOJI GLEDA CEO SVET: Ovako talibani slave pobedu u Avganistanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!