TALIBANI UPUTILI PORUKU SVETU: Avganistan konačno postao slobodan

Tanjug

31. 08. 2021. u 01:09

POSLEDNjI američki vojnik napustio je aerodrom u Kabulu danas i Avganistan je sada konačno postao slobodan i stekao je punu nezavisnost, izjavio je portparol talibana Zabihulah Mudžahid.

ТАЛИБАНИ УПУТИЛИ ПОРУКУ СВЕТУ: Авганистан коначно постао слободан

Foto Tanjug/AP

Prethodno je komandant američke centralne komande Kenet Mekenzi objavio da je poslednji američki vojni avion napustio Kabul čime je okončan najduži američki rat koji je trajao nešto manje od 20 godina.

I portparol kancelarije talibana u Kataru Mohamad Naim čestitao je građanima Avganistana na okončanju stranog vojnog prisustva u zemlji, prenosi TASS.

-Čestitke svim našim ljudima, svim našim borcima. Danas su sve strane snage napustile našu svetu zemlju, naveo je on na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva