ODGOVOR RUSIJE BIĆE ŽESTOK: Zaharova progovorila o američkim provokacijama i najnovijim sankcijama Vašingtona

Tanjug

21. 08. 2021. u 17:54

AMERIČKE provokacije vezane za događaje vezane oko blogera Alekseja Navaljnog dokazuju da Vašington nije voljan da se suoči sa realnošću, a odgovor na američke sankcije Rusiji će biti žestok i odgovarajući, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ОДГОВОР РУСИЈЕ БИЋЕ ЖЕСТОК: Захарова проговорила о америчким провокацијама и најновијим санкцијама Вашингтона

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Još jednom, u toku je provokacija koju su smestile zapadne obaveštajne službe o navodnom trovanju Navaljnog. U toku su i pretnje kompanijama koje rade na Severnom toku 2 - rekla je Zaharova, a preneo TAS S.

Prema njenim rečima, sve to izgleda "patetično i osuđeno je na propast, pa se time demonstrira nesposobnost Vašingtona da napusti aroganciju, nepristojnost i nevoljnost da se prihvati realnost, znajući unapred da nema nikakve svrhe od pritiska na Rusiju.

- Naš odgovor, kao i uvek, biće snažan i odgovarajući - dodala je.

SAD su se pridružile sankcijama koje je Velika Britanija u petak uvela protiv sedam oficira ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), za koje se veruje da su bili umešani u incident sa blogerom Aleksejem Navaljnim, saopštilo je danas britansko ministarstvo spoljnih poslova u ažuriranoj listi sankcija.

U zajedničkom saopštenju koje je objavio Stejt department se navodi da su uvedene sankcije Alekseju Sedovu, Kirilu Vasiljevu, Stanislavu Makšakovu, Vladimiru Bogdanovu, Alekseju Aleksandrovu, Ivanu Spiridonovu i Vladimiru Panjajevu.

To znači da su im bankovni računi zamrznuti i da im je zabranjen ulazak u Britaniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)