KROFNA MAFIJA HARA GRČKIM PLAŽAMA: U igri velike pare, glavni Albanci i Bugari - radi i oružje

Novosti onlajn

18. 08. 2021. u 15:03

MAFIJA ima svoje pipke u svakoj pori društva, ali, saznanje da se odvija pravi mali rat među prodavcima krofni na plažama Grčke, nekako je dočekana sa nevericom.

КРОФНА МАФИЈА ХАРА ГРЧКИМ ПЛАЖАМА: У игри велике паре, главни Албанци и Бугари - ради и оружје

Foto: Pixabay

Međutim, koliko god da ovo deluje smešno na prvi pogled, slučaj nimalo nije naivan, pošto se kod obeležavanja teritorije, sukobljene bande koriste svim načinima, preko verbalnog zastrašivanje, pa do fizičkog i oružanog obračunavanja.

- Čuo sam pucanj i neko iza mene je rekao da podignem ruke. Na sreću, ljudi su to čuli, pa su izašli na terasu i bio sam spasen - kazao je muškarac iz Gruzije star 44. godine, čiji je identitet sakriven. Kako se navodi, napad na njega je izvršen na plaži Neo Marmara, na Halkidikiju, piše portal Protothema.gr.

Upravo na tom delu grčke obale, vode se pravi ratovi između „klanova“ prodavaca krofni. Naime, prema navodima, rat se uglavnom vodi između bugarskih i albanskih državljana koji žele da ostvare primat u prodaji krofni na plažama Halkidikija.

Kako se navodi, nakupci plaćaju krofne proizvođačima 0,50 centi, dok se krofne u slobodnoj prodaji „dilera“ kreću oko dva evra. Prema istraživanju, oni dnevno prodaju oko 500 do 600 krofni, što im na nedeljnom nivou donosi preko 8.000 evra. Od svake krofne, jedan deo procenta ide mafiji.

Ipak, ove informacije treba uzeti sa dosta rezerve, budući da plaže nisu svuda iste veličine, što smanjuje ili uvećava broj turista koji su potencijalni kupci.

Navodno, prema razrađenoj šemi, jedan deo od prodaje ide mafiji, dok drugi ostaje „dileru“ krofni u sezoni.

Iako je suma možda mala u odnosu na ono kako mafije širom sveta danas prihoduju, zbog velikog broja turista, „krofna“ bande godinama unazad vode bitke za profit i teritoriju.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere