SARADNICI OKUPATORA ZBRISALI, SUPRUGE OSTAVILI TALIBANIMA: Na rimski aerodrom stiglo 70 putnika iz Kabula (VIDEO)

Milica Ostojić - Dopisnik iz Rima

16. 08. 2021. u 17:52

DRAMATIČNA su svedočenja 70 putnika koji su stigli na rimski aerodrom Fjumićino, 50 Italijana i 20 Avganistanaca koji su sarađivali sa Italijanima u toj zemlji.

САРАДНИЦИ ОКУПАТОРА ЗБРИСАЛИ, СУПРУГЕ ОСТАВИЛИ ТАЛИБАНИМА: На римски аеродром стигло 70 путника из Кабула (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na aerodromu u Kabulu, po svedočenjima, ostalo je 9 mrtvih građana, ne zna se koje su nacionalnosti i kako su nastradali ili ko je pucao u njih, a na televiziji se ponavlja zastrašujući snimak pada putnika iz vazduha koji su se zakačili za točkove aviona. 

Situacija je haotična, građani Avganistana koji su imali sreće da se ukrcaju zahvaljući italijanskim prijateljima i koji su bili saradnici Ambasade ili nekih institucija svedoče da Talibani idu od kuće do kuće i tragaju za onima koji su sarađivali sa Amerikancima i Italijanima.

Među 50 Italijana nalazi se diplomatsko osoblje i saradnici Ambasade u Kabulu, stravično su potresne scene ispovesti onih koji su utekli iz pakla jer su ostavili u Kabulu na nemilost Talibanima supruge, porodice, prijatelje, ali je bilo pitanje života ukrcati se na avion iz Kabula jer su znali da se za njima traga. Avion je krenuo iz Kabula juče i stigao nešto pre 17 sati na rimski aerodrom.

Građanima Avganistana na aerodromu se radi tampon test, čeka ih vojni autobus italijanskog Ministarstva odbrane i potom se vode u smeštaj u centar gde će biti u karantinu 14 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a