NOVI SKANDAL TRESE KRALJEVSKU PORODICU: Britanski princ će se suočiti sa drugom tužbom za seksualno zlostavljanje

Novosti online

11. 08. 2021. u 20:42

BRITANSKI princ Endrju mogao bi da se suoči sa drugom tužbom zbog seksualnog zlostavljanja. Posle Virdžinije Džufre, i Johana Sjoberg, jedna od nekoliko žena koje su optužile tajkuna Džefrija Epstajna za zlostavljanje, iznela je optužbe i protiv vojvode od Jorka.

НОВИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ КРАЉЕВСКУ ПОРОДИЦУ: Британски принц ће се суочити са другом тужбом за сексуално злостављање

Foto: EPA

Princ Endrju sada bi mogao biti pogođen još jednom tužbom od navodne Epstajnove žrtve.

Johana Sjoberg tvrdi da ju je princ nedolično dodirivao kada je imala 21 godinu u Epstajnovoj kući u Njujorku, preneo je Miror.

Sjobergova kaže da ju je tadašnja Epstajnova devojka Gilen Maksvel, angažovala 2001. godine, dok je bila studentkinja, da radi kao Epstajnova lična asistentkinja.

Žena tvrdi da je milijarder iste godine otputovao u SAD da bi se "zabavljao" sa princem kada se navodno i dogodio napad na nju.

Sjobergova ranije nije mogla da tuži kraljevsku porodicu zbog vremena koje je prošlo od prijavljenog napada. Međutim, prema pisanju Mirora, promena američkog zakona mogla bi joj omogućiti da traži pravdu na sudu.

Prethodno je Virdžinija Roberts Džufre, jedna od navodnih žrtava Džefrija Epstajna podnela tužbu protiv britanskog princa Endrjua federalnom sudu u Njujorku.

Virdžinija Roberts Džufre (38) koja sada živi u Australiji sa suprugom i troje dece, posvedočila je da je, protiv svoje volje, tri puta bila prisiljena na seksualni odnos sa britanskom princom 2001. godine, kad je imala 17 godina. Ona traži naknadu od njenog navodnog zlostavljača za pretrpljenu fizičku i duševnu bol.

Džefri Epstajn koji je priveden u državi Njujork u julu 2019. godine zbog optužbi za prostituciju, seksualno zlostavljanje i podvođenje maloletnica, izvršio je samoubistvo u svojoj zatvorskoj ćeliji 10. avgusta 2019. godine, pre nego što mu je počelo suđenje.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)