DEVOJKA ŽIVA POJEDENA: Nakon proslave u šumi joj se gubi svaki trag - svi sumnjaju na medvede (FOTO)

Novosti onlajn

11. 08. 2021. u 19:45

STRAHUJE se da je čopor divljih medveda pojeo ženu nakon što se izgubila u šumi kada se, navodno, vraćala sa venčanja.

ДЕВОЈКА ЖИВА ПОЈЕДЕНА: Након прославе у шуми јој се губи сваки траг - сви сумњају на медведе (ФОТО)

foto: društvene mreže

Jana Balobanova očajnički je pozivala hitne službe sa njenog mobilnog telefona želeći da prijavi da se izgubila u udaljenom delu Sverdlovska u Rusiji, ali spasioci nisu uspeli da je pronađu.

foto: društvene mreže

Timovi su koristili obučene pse tragače u pokušaju da joj prate trag - ali su se životinje koje su pretresle uznemirile kada joj se put ukrštao sa mirisom više mrkih medveda, navode izveštaji.

Takođe su uočeni tragovi nekoliko medveda - što je dovelo do straha da je Jana napadnuta i ubijena.

Jana je bila na svadbi prijatelja, održanoj u šumi u blizini Severouralska, kada se navodno posvađala sa drugim gostom - što je nateralo da ode sama i pronađe izlaz iz guste šume.

Potraga se nastavila duže od mesec dana od kada je nestala - ali nije otkriven nikakav trag.

Inspektor za divlje životinje Andrej Sakulin rekao je:

- Više se ne možemo nadati da će žena biti pronađena živa. Bilo je otisaka majke medveda i mladunaca što je značilo da je to mesto "veoma opasno za ljude", rekao je on.

- Ako se osoba nađe između medveda i njenih mladunaca, medved može napasti bez režanja i upozorenja. Medvedi napadaju munjevitom brzinom, do 60 km na čas, tako da je nemoguće pobeći. U ovo doba godine i muški medvedi se ponašaju agresivno - naveo je Sakulin.

Nakon što je napustila proslavu venčanja, Jana je pozvala hitnu pomoć jednom uveče, pa zatim ujutru, nakon čega su njeni pozivi prestali, i tada joj se gubi svaki trag.

Natalija Volkova, rukovodilac dobrovoljačkog odreda izjavila je da su spasioci naišli na starca koji je brao bobice, i koji je tom prilikom izjavio da je ostao iznenađen kako jedna mlada osoba ide po šumi sama, navodi The Sun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna