BELORUSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA PRIZNAO: SAD htele da Belorusiju i Ukrajinu uključe u NATO

Tanjug

08. 08. 2021. u 21:35

SAD su pokušavale da Belorusiju i Ukrajinu uključe u NATO, izjavio je ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makei u danas emitovanom dokumentarnom filmu pod naslovom Belorusija protiv revolucija.

БЕЛОРУСКИ МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА ПРИЗНАО: САД хтеле да Белорусију и Украјину укључе у НАТО

Foto: Printskrin/Youtube/ euronews (em português)

- Citiraću samo jednu izjavu Džona Boltona, bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost SAD koji je inace i posetio Belorusiju i tada izjavio da bi Ukrajinu i Belorusiju trebalo primiti u NATO da bi se izbegla siva zona između Rusije i Severnoatlantske alijanse - rekao je Makei, prenosi TAS S.

U avgustu 2019. godine tadašnji američki savetnik za nacionalnu bezbednost Bolton posetio je Minsk, gde je razgovarao sa ministrom spoljnih Makeijem i predsednikom države Aleksandarom Lukašenkom.

SAD su tada izrazile očekivanje da će izbori najavljeni za 9. avgust 2020. godine biti transparentni i pošteni, ali nakon održanih izbora su ocenile da izborni proces nije bio demokratski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba