VATRA PROGUTALA EVIJU: Razorni požar se i dalje širi - apokaliptične scene iz Grčke obilaze svet (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

07. 08. 2021. u 18:44

RAZORNI požar koji besni na ostrvu Evija u Grčkoj došao je do grada Limni na severozapadnom delu ostrva izazivajući haos i razaranje.

ВАТРА ПРОГУТАЛА ЕВИЈУ: Разорни пожар се и даље шири - апокалиптичне сцене из Грчке обилазе свет (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Stanovnicima Limnija je bilo naređeno sinoć da se evakuišu i oko 1.300 njih je prebačeno brodovima na bezbedna područja, preneo je "Grik riporter".

Stotine ljudi, uključujući bebe i starije, prevezeni su trajektom i prebačeni u severoistočni primorski grad Aidipsos, gde su prenoćili.

Jedan od više požara koji besni širom Evije ponovo je sinoć zahvatio primorski grad Dafni, koji se nalazi u blizini glavnog grada Halkide.

Požar koji se približio Dafniju nekoliko puta, prvi put je sinoć predstavljao ozbiljnu pretnju gradu.

Vatrogasci koji su bili zarobljeni u tom području zbog poremećaja u saobraćaju bezbedno su evakuisani.

Foto: Tanjug/AP Photo

APOKALIPTIČNE SCENE IZ GRČKE

Među naseljima u koja su se požari vratili u petak uveče su i Metohi, Zudohos Pigi, Kalivija, Spatari, Trupi, Prokopi, Maruli, Kokinomilija, Krioneritis i Capurnija. Ljudi u blizini sela Elliniko, Avgarija, Galacona i Monokarija takođe su bili pogođeni požarima, ali na sreću nisu morali da napuštaju svoje domove.

Foto: Tanjug/AP Photo

Grčka se već nedelju dana suočava sa desetinama požara, uključujući one u severnim predgrađima Atine i na Olimpiji.

Foto: Tanjug/AP Photo

Ovi požari povezani su sa najgorim toplotnim talasom zabeleženim u poslednje tri decenije, sa temperaturom koja oscilira između 40 i 45 stepeni Celzijusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RAT U UKRAJINI: Novi PVO sistemi stižu u Ukrajinu?; Rusi poboljšali položaje na kupjanskom i donjeckom pravcu (FOTO)