VIŠE OD 15 POŽARA BUKTI NA SICILIJI: Na Palermo već 24 sata pada kiša pepela - turisti evakuisani (FOTO/VIDEO)

Tanjug

31. 07. 2021. u 11:18

ITALIJA je nevremenom podeljena na dva dela: na jugu bukte požari i rekordno visoke temprature od preko 40 stepeni, a sever zemlje pogodile su olujne kiše, bujice i odroni, piše agencija Ansa.

ВИШЕ ОД 15 ПОЖАРА БУКТИ НА СИЦИЛИЈИ: На Палермо већ 24 сата пада киша пепела - туристи евакуисани (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/QuotidianoNazionale/Fast World News

Na Siciliji trenutno je najmanje 15 požara, deo podmetnut od piromana, a drugi su izazvani visokim temperaturama i vetrom koji razbuktava vatru.

Jak požar zahvatio je i periferiju glavnog grada Sicilije, Kataniju, a kako piše agencija, na Palermo već 24 sata pada kiša pepela. Saobraćaj između Palerma i Katanije je obustavljen, uključujući i avionski, zbog gustog dima koji smanjuje vidljivost.

U mnogim delovima ostrva stanovništvo je evakusano, bilo je i napetosti između spasilaca i vlasnika kuća koji su se teško odvajali od domova koji nestaju u plamenu.

Iz dva letovališta, oko 150 turista, koji su se bežeći od vatre, skupili na plaži, evakuisano je brodovima obalne straže.

Materijalna šteta je velika, stradale su u plamenu hiljade hektara šume, unisteni usevi i uginule životinje. Srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)