ENTONI FAUČI UPOZORAVA: Idemo u pogrešnom smeru - nevakcinisani šire još zaraznije sojeve

Tanjug

26. 07. 2021. u 10:45

IDEMO u pogrešnom smeru, ocenio je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči i izrazio uzemirenost jer su se Sjedinjene Države nepotrebno našle situaciji da raste broj novih slučajeva kovida-19 zbog nevakcinisanih Amerikanca i širenja zaraznije, delta varijanta.

ЕНТОНИ ФАУЧИ УПОЗОРАВА: Идемо у погрешном смеру - невакцинисани шире још заразније сојеве

Foto: AP

Fauči je potvrdio da vladini zvaničnici "aktivno razmatraju" preporuku da vakcinisani nose zaštitne maske i da se ljudi sa smanjenim imunitetom revakcinišu.

Dr Fauči, glavni medicinski savetnik predsednika Džozefa Bajdena, potvrdio je u emisiji Si-en-en da je učestvovao u razgovorima o promeni smernica za maske i potvrdio da neke lokalne samouprave u kojima raste stopa zaraze, poput Los Anđelesa, već apeluju na građane da nose maske u zatvorenim javnim prostorima, bez obzira da li su vakcinisani.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 163 miliona Amerikanaca, ili 49 odsto ukupne populacije u SAD, potpuno je vakcinisano.

- Ova je situacija (sa porastom broja novozaraženih) pogađa uglavnom nevakcinisane, što je razlog zašto molimo nevakcinisane Amerikance da dođu da se vakcinišu - rekao je Fauci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili