POTVRDA ZA KAFANU: Francuska vlada odobrila zakon o uvođenju antikovid propusnica

Novosti onlajn

26. 07. 2021. u 09:42

FRANCUSKA Nacionalna skupština rano jutros odobrila je zakon o uvođenju specijalnih antikovid propusnica za restorane i za putovanja unutar Francuske i obaveznoj vakcinaciji za radnike zaposlene u sektoru zdravstva.

ПОТВРДА ЗА КАФАНУ: Француска влада одобрила закон о увођењу антиковид пропусница

Foto: Free Images Pixabay

Novim zakonom se obavezuju svi zdravstveni radnici da se do 15. septembra vakcinišu ili da se suoče sa suspenzijom.

Za odlazak u restorane, za putovanja vozom, avionom ili za prisustvo javnim događajima, od 30. septembra svi građani od 12 godina i stariji moraće da poseduju tzv. medicinsku propusnicu, prenosi AP. Za dobijanje takve propusnice biće potrebno da se pruži na uvid potvrda o potpunoj vakcinaciji, negativan test na korona virusa ili dokaz o preležanom kovidu 19.

U opticaju će biti i papirna i elektronska verzija medicinske propusnice, a zakon predviđa da će vlada posebnim dekretom regulisati kako da se postupa sa dokumentacijom izdatom u drugim zemljama.

Predlog ovih mera izazvao je prethodnih dana proteste i podigao političke tenzije u Francuskoj, navodi AP.

Predsednik Francuske Emanuel Makron i francuska vlada tvrde da su najnoviji propisi nužne mere zaštite najosetljivijih delova populacije i zdravstvenog sistema donete da bi se izbeglo uvođenje novog lokdauna u trenutku kada raste broj novozaraženih. Novi zakon je, posle jednonedeljne rasprave, usvojen u oba doma francuske Nacionalne skupštine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu