KORONA PONOVO HARA KINOM: Broj novozaraženih nije bio veći još od januara!

Tanjug

26. 07. 2021. u 10:36

U KINI je u poslednja 24 sata potvrđeno 76 novih slučajeva korona virusa, što je najviši dnevni bilans od kraja januara, jer je izbilo žarište u Nankingu, glavnom gradu provincije Ðangsu na istoku zemlje.

КОРОНА ПОНОВО ХАРА КИНОМ: Број новозаражених није био већи још од јануара!

Foto: AP

Broj novozaraženih u tom gradu nastavio je da raste, pa je u poslednja 24 sata prijavljeno 38 novih slučajeva, čime je ukupan broj obolelih proteklih dana porastao na 60.

Desetine hiljada ljusi su pod lokdaunom, a vlasti sprovode masovno testiranje, što je standardna prakca u Kini koja je od početka pandemije bila uspešna u kontroli širenja zaraze, prenosi AP.

U obližnjem gradu Sukian, otkriven je još jedan lokalno prenet slučaj, kao i još jedan u provinciji Liaoning na severoistoku Kine, a obe infekcije se povezuju sa žarištem u Nankingu.

Zabeleženo je i 36 uvezenih slučajeva, od kojih je polovina u provinciji Jynana na granici sa Mjanmarom, koja se takođe suočava sa velikim porastom broja novozaraženih.

U Kini je od početka pandemije registrovano 87.228 slučajeva korona virusa, a preminulo je 4.636 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024