LIKVIDIRAN JOŠ JEDAN KOMANDANT TALIBANA! Kontraudar Kabula, ozloglašeni islamista raznesen u vazdušnom napadu (FOTO)

Novosti online

12. 07. 2021. u 21:23

JEDAN od komandanata talibana, Aziz Rahman, likvidiran je danas u vazdušnom napadu avganistanskog vazduhoplovstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Avganistana, prenosi RIA Novosti.

ЛИКВИДИРАН ЈОШ ЈЕДАН КОМАНДАНТ ТАЛИБАНА! Контраудар Кабула, озлоглашени исламиста разнесен у ваздушном нападу (ФОТО)

Foto: Jutjub/AiirSource Military/tviter/@MoDAfghanistan

- Aziz-Rahman, zvani Azifa, visoki talibanski komandant, ubijen je danas u vazdušnom napadu avganistanskog vazduhoplovstva u okrugu Alingar u provinciji Lagman. Učestvovao je u ubistvima nevinih civila i mnogim terorističkim aktivnostima u toj provinciji - navodi se u saopštenju ministarstva.

Podsećamo, avganistanske snage bezbednosti likvidirale su sinoć šefa obaveštajaca talibana, Karija Šagasija.

U Avganistanu je izbio žestoki sukob između vladinih snaga i talibana, koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove.

Tokom vikenda su se pojavili izveštaji da su talibani ušli u Kandahar, glavni grad istoimene provincije i najveći grad na jugu zemlje. Ranije tokom dana saopšteno je da su, pored već zauzetih graničnih prelaza prema Tadžikistanu, militanti preuzeli kontrolu nad kontrolnim punktovima na granici sa Iranom i Turkmenistanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba