MINISTRI GRUPE G20 UPOZORAVAJU: Novi sojevi virusa korona ugrožavaju globalni oporavak

Srna

10. 07. 2021. u 22:11

GLOBALNI ekonomski oporavak je ugrožen zbog rasta broja novih sojeva virusa korona i slabog pristupa vakcinama u zemljama u razvoju, upozorili su danas ministri finansija Grupe G20.

МИНИСТРИ ГРУПЕ Г20 УПОЗОРАВАЈУ: Нови сојеви вируса корона угрожавају глобални опоравак

Foto: EPA

Sastanak ministara finansija G20 održava se u Veneciji to je prvi njihov direktni susret od početka pandemije.

Ministri su postigli saglasnost o načinima na koje treba spriječiti multinacionalne kompanije da profit prebacuju u poreska utočišta.

U komunikeu se navodi da su se globalni ekonomski izgledi poboljšali od posljednjih razgovora G20 u aprilu zahvaljujući programima vakcinacije i paketima ekonomske podrške, ali da je oporavak ugrožen zbog novih sojeva virusa poput delte.

U komunikeu se ukazuje potreba za podršku "jednakoj globalnoj raspođeli" vakcina, ali nisu navedeni konrektne mjere.

- Svi moramo da poboljšamo program vakcinacija širom svijeta. Imamo dobru ekonomsku prognozu za privrede G20 i jedina prepreka brzom i čvrstom oporavku je rizik od novog talasa - naglasio je francuski ministar finansija Bruno Le Mer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi