NISMO SPREMNI ZA RAT SA RUSIJOM! Bivši američki obaveštajac priznaje - to više nije samo hipoteza

Novosti online

10. 07. 2021. u 11:17

MOGUĆNOST rata s Rusijom nije samo hipotetička, a vlada Sjedinjenih Američkih Država uopšte nije spremna za njega, izjavila je bivši oficir američke obaveštajne službe Rebeka Kofler u intervjuu za portal „Hil“.

НИСМО СПРЕМНИ ЗА РАТ СА РУСИЈОМ! Бивши амерички обавештајац признаје - то више није само хипотеза

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Depositphotos

Bivša službenica obaveštajne službe u svojim navodima se poziva na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina koji je nedavno rekao da zapadne zemlje shvataju da bi izgubile u slučaju izbijanja trećeg svetskog rata.

- Sigurnost ruskog lidera proizilazi iz uverenja Moskve u to da se može boriti i pobediti u ratu sa Vašingtonom pod svojim uslovima - smatra Koflerova.

Kako dodaje, Kremlj je izabrao za bojno polje sajber-prostor i svemir, jer se SAD oslanjaju na upotrebu tehnologija čak i u borbi sa loše naoružanim protivnicima kao što su militanti u Avganistanu i Iraku.

Ona je istovremeno priznala da su američke IT mreže i sateliti nezaštićeni, te ne isključuje mogućnost da je Rusija u stanju da uništi američki orbitalni sistem odbrane.

Koflerova procenjuje da u ovom momentu Crnomorski region ostaje jedno od najverovatnijih žarišta mogućeg rata između Rusije i NATO-a u koji bi bile uključene i SAD.

Ona zaključuje da uverenje Putina u to da Vašington ne zna kako da se suprotstavi Rusiji u slučaju rata dovodi Ameriku u još težu situaciju.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o incidentu sa britanskim razaračem koji je narušio rusku granicu u Crnom moru, rekao da čak i da je Rusija potopila taj brod ipak bi bilo teško zamisliti da bi svet bio na ivici trećeg svetskog rata, „jer oni koji to čine znaju da ne mogu izaći kao pobednici iz tog rata“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja