OLAKŠANJE ZA SVE KOJI TREBA DA PUTUJU: Grčka neće zatvarati granice, premijer Micotakis demantuje priče o blokadi zemlje

Novosti online

07. 07. 2021. u 22:43

PREMIJER Grčke Kirijos Micotakis rekao je intervjuu za grčki Radio K da se neće ponovo preduzimati nikakve mere zatvaranja jer će većina građana biti vakcinisana.

ОЛАКШАЊЕ ЗА СВЕ КОЈИ ТРЕБА ДА ПУТУЈУ: Грчка неће затварати границе, премијер Мицотакис демантује приче о блокади земље

Foto D. Mitić

- Oklevanje stanovništva da se vakciniše nije samo problem Grčke, nego globalno. Ne možemo da učinimo vakcinaciju obaveznom ali zemlja se neće ponovo zatvoriti da bi zaštitila nekolicinu nevakcinisanih dok bi ispaštala ogromna većinu grčkog stanovništva koje je vakcinisano - rekao je premijer.

Premijer je pojasnio da neće biti preduzete nikakve druge horizontalne mere, već je naglasio da će se država truditi da ubedi nevakcinisane da se vakcinišu.

Situacija sa koronavirusom u Grčkoj postaje ponovo zabrinjavajuća, jer se širi visokozarazan delta soj. Kako prenose grčki mediji, samo na jednoj zabavi u poznatom bič baru u Atini, zaraženo je stotinak mladih, prenose grčki mediji.

Zbog toga su najavljene nove restrikcije. Od sutra svi kafići, restorani, barovi i klubovi moći će da rade samo ako imaju obezbeđena mesta za sedenje.

Premijer je međutim u intervjuu naglasio da granice neće ponovo biti zatvorene.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)