STRUČNJACI SZO ZABRINUTI: Delta varijanta izaziva novi talas korone u Africi, sve miše zaraženih i - mrtvih!

Tanjug

02. 07. 2021. u 21:07

NOVA, delta varijanta korona virusa izaziva novi talas kovid-19 na afričkom kontinentu, na kome se povećava broj novozaraženih, prijemi u bolnice i broj smrtnih slučajeva.

СТРУЧЊАЦИ СЗО ЗАБРИНУТИ: Делта варијанта изазива нови талас короне у Африци, све мише заражених и - мртвих!

Foto: AP Photo/ Sunday Alamba

- Brzina i razmere trećeg afričkog talasa ne mogu se porediti s bilo čime što smo ranije videli - rekla je Matšidiso Moeti, regionalna direktorka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Afriku, preneo je AP.

Najveći broj novih slučajeva u Africi registrovan je u Južnoj Africi, gde se broj novozaraženih udvostručuje svake tri nedelje, prema navodima SZO.

Delta varijanta, zabeležena u 16 afričkih zemalja, postala je dominantna u Južnoj Africi, u kojoj je registrovano više od polovine novih afričkih slučajeva.

Otkriven je u 97 odsto uzoraka sekvenciranih u Ugandi i u 79 odsto uzoraka sekvenciranih u Kongu, navela je SZO.

- Širenje zaraznijih varijanti znači pretnju po Afriku na sasvim novom nivou - istakla je Moeti u saopštenju.

Manje od dve odsto afričke populacije, koja iznosi 1,3 milijarde ljudi, do sada je primilo makar jednu dozu vakcine protiv kovid-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)