SMRTNA KAZNA "CRNOJ UDOVICI": Japanka trovala svoje ljubavnike zbog novca

Tanjug

29. 06. 2021. u 16:35

JAPANSKI Vrhovni sud potvrdio je danas smrtnu kaznu izrečenu 74-godišnjakinji nazvanoj "crna udovica" zbog ubistva supruga i dva vanbračna partnera otrovom na zapadu Japana između 2012. i 2013. godine radi nasleđivanja novca i izbegavanja vraćanja duga.

СМРТНА КАЗНА ЦРНОЈ УДОВИЦИ: Јапанка тровала своје љубавнике због новца

Foto: AP

Vrhovni sud odbacio je žalbu Čisako Kakehi u skladu sa zahtevom tužilaca, rekavši da je počinila surov zločin s predumišljajem, što je otvorilo put za skorašnje izricanje smrtne kazne optuženoj, preneo je Kjodo.

- Njena motivacija za finansijsku dobit ne ostavlja prostora za popustljivost - izjavila je predsedavajuća sudija Juko Mijazaki.

Kakehijevi advokati zatražili su ranije ovog meseca još jednu psihijatrijsku procenu, tvrdeći da se njena demencija progresivno pogoršala i da ona ne razume da prisustvuje suđenju.

Pravosudni organi su naveli da je optužena imala jaku nameru da ubije jer je istu vrstu zločina izvršila četiri puta u šest godina i da je smrtna kazna neizbežna uprkos njenoj starosti, podržavajući smrtnu kaznu koju su izrekli Viši sud u Osaki i Okružni sud u Kjodu.

Prema poslednjoj presudi, Kakehi je ubila svog 75-godišnjeg supruga Isaoa Kakehija i vanbračne partnere Masanori Hondu (71) i Minoru Hioki (75) i pokušala da ubije svog poznanika Tošiakija Suehiroa tako što im je dala da popiju cijanid između 2007. i 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!