NASTAVLJENO PREPUCAVANJE RUSA I ČEHA OKO VOJNOG SKLADIŠTA: Član Dume poručio - "Pre će dobiti slušni aparat nego 40 miliona evra"

Tanjug

29. 06. 2021. u 09:09

Češki političari će pre dobiti slušni aparat nego kompenzaciju od Rusije za eksplozije u Vrbjeticama 2014. godine, izjavio je danas predsednik Odbora za spoljne poslove ruske Dume Leonid Slucki.

НАСТАВЉЕНО ПРЕПУЦАВАЊЕ РУСА И ЧЕХА ОКО ВОЈНОГ СКЛАДИШТА: Члан Думе поручио - Пре ће добити слушни апарат него 40 милиона евра

Foto: pixabay

- Apsurd čeških zahteva za naknadu štete u iznosu od 25,5 miliona evra za eksplozije u skladištu oružja Vrbetice, pomenut u medijima, uporediv je samo sa apsurdnošću samih tvrdnji navodne umešanosti ruskih obaveštajnih službi u taj incident - naveo je Slutski na svom Telegram kanalu, preneo je TAS S.

Slucki je sa žaljenjem primetio da "praška praksa namerne degradacije rusko-čeških odnosa i dalje podriva perspektive njihovog potencijalnog rešavanja".

Novinski sajt Mlada Fronta Dnes izvestio je da je zamenik češkog ministra spoljnih poslova Martin Smolek uručio ruskom ambasadoru u Češkoj Aleksandru Zmejevskom notu u kojoj se zahteva puna naknada štete nastale usled eksplozija u Vrbeticama, za koje Prag optužuje ruske obaveštajce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja