SLEDEĆI PUT BACAMO BOMBE NA BRITANSKI BROD: Šef ruske delegacije uputio žestoko upozorenje Londonu nakon incidenta na Krimu

Tanjug

24. 06. 2021. u 16:50

ŠEF ruske delegacije na pregovorima o bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču Konstantin Gavrilov upozorio je Veliku Britaniju da će sledeći put Rusija baciti bombe na metu, umesto što je ispalila hice upozorenja na britanski razarač "HMS Defender" koji je uplovio u Crno more.

СЛЕДЕЋИ ПУТ БАЦАМО БОМБЕ НА БРИТАНСКИ БРОД: Шеф руске делегације упутио жестоко упозорење Лондону након инцидента на Криму

Foto: Ben Mitchell/PA via AP, File/Tviter/@BuyingStrength

- Nemoguće je sakriti ogorčenje zbog saopštenja ministarstva odbrane Velike Britanije, koje je izjavilo da je razarač navodno slučajno prošao kroz ukrajinske teritorijalne vode. Moram da upozorim bivšeg ''vladaoca mora'' da će sledeći put, ako ponove ovo, padati bombe ne pored, nego na metu - izjavio je Gavrilov u sredu, prenosi Tass.

Rusko ministarstvo odbrane je u sredu izvestilo da je Crnomorska vlada i Savezna pomorska granična kontrola "zaustavila upad britanskog broda "HMS Defender" u rusku teritoriju u blizini Krima".

Navodi se da je britanski razarač ušao tri kilometara u ruske teritorijalne vode, a obalni brod je ispalio hice upozorenje, nakon što je Suhoj-24M bacio nekoliko bombi pored razarača, koji je potom napustio rusku teritoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)