KONTIGENT OŠTEĆENIH VAKCINA: Iz predostrožnosti nekoliko miliona doza DŽonson i DŽonson se neće koristiti

Tanjug

11. 06. 2021. u 19:45

EVROPSKA agencija za lekove (EMA) danas je saopštila da kontigent vakcina Džonson i Džonson koje su pravljenje za evropski region u vreme kada je otkrivena greška u proizvodnji doza u Baltimoru, u SAD, iz predostrožnosti, neće biti korišćene.

КОНТИГЕНТ ОШТЕЋЕНИХ ВАКЦИНА: Из предострожности неколико милиона доза Џонсон и Џонсон се неће користити

Foto: Printskrin

EMA nije saopštila koliko je doza u pitanju, ali Rojters navodi da je reč o nekoliko miliona doza, što otežava američkoj kompaniji da ispuni cilj od 55 miliona isporučenih doza Evropi do kraja juna.

U Evropskoj agenciji za lekove kažu da su svesni da je kontigent vakcina bio kontaminiran u aprilu, tako što su se pomešale sa drugom vakcinom, koja se pravi na istom mestu u Baltimoru.

Proizvodnju Džonsona i Džonsona u baltimorskoj fabrici je obustavila američka vlada, pa je na čelo fabrike postavljena uprava iz Džonsona i Džonsona, umesto kompanije "Emerdžent bajosolušns", koji je upravljao objektom.

EMA dodaje da kontigent oštećenih vakcina nije bio namenjen Evropskoj uniji i da vakcine koje su u upotrebi u regionu nisu pogođene kontaminacijom, na osnovu informacija koje poseduje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina