BUGARSKI MiG NIJE PAO, SRUŠEN JE? Političar pokrenuo buru u Sofiji - hitno obustaviti vežbe sa NATO

Novosti online

10. 06. 2021. u 21:17

LIDER bugarske vanparlamentarne stranke "Ataka" Volen Siderov smatra da je avion MiG-29 koji se juče srušio tokom vežbi u Crnom moru mogao biti oboren, prenosi televizija "Alfa".

БУГАРСКИ МиГ НИЈЕ ПАО, СРУШЕН ЈЕ? Политичар покренуо буру у Софији - хитно обуставити вежбе са НАТО

Foto: Printscreen

- Želeo bih da kažem nekoliko reči o mišljenju stranke "Ataka" o bugarskom lovcu MiG-29 koji je oboren ili je pao – to još nije poznato, u Crno more na vojnim vežbama NATO-a - rekao je Sidorov.

On je podsetio da se nedavno na vojnim vežbama takođe dogodio incident sa učešćem američkih vojnika koji su greškom upali u fabriku ulja u selu Češnegirovo.

- S tim u vezi juče smo svim medijima poslali naš stav, a to je da bi sve vojne vežbe NATO-a na našoj teritoriji trebalo da budu hitno obustavljene, a američke baze zatvorene (ima se u vidu zajednička baza NATO-a u Bugarskoj) - rekao je lider stranke.

Stranka "Ataka" takođe inicira prikupljanje potpisa za održavanje referenduma na kome će Bugarima predložiti da glasaju za produžetak članstva u NATO ili izlazak iz Alijanse.

Siderov je još juče izjavio da je moguće da su avion oborili, i to vojnici NATO-a.

- Da li su informacije iz vojnih krugova o tome da je srušeni avion korišćen kao meta snaga NATO-a pouzdane? - napisao je juče Siderov.

Podsetimo, zasad nema zvanične verzije o razlozima pada aviona. Prema rečima ministra odbrane Bugarske Georgija Panajotova, avion i naoružanje su bili ispravni.

Bugarski Mig-29 srušio 9. juna tokom vežbe iznad Crnog mora tokom vežbe „Šabla 2021“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)