GLOBALNI PREGOVORI U NAJAVI: Tedros - Odgovor na pandemiju može da ojača odnose između država

Tanjug

31. 05. 2021. u 16:36

GENERALNI direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhenom Gebrejesus pozvao je danas na brzo pokretanje globalnih pregovora radi dogovora o međunarodnom ugovoru o spremnosti i odgovoru na pandemiju.

ГЛОБАЛНИ ПРЕГОВОРИ У НАЈАВИ: Тедрос - Одговор на пандемију може да ојача односе између држава

Foto: EPA

Tedros je, na završnoj sednici godišnje ministarske skupštine koja je trajala nedelju dana, rekao i da je toj agenciji Ujedinjenih nacija potrebno održivo i fleksibilno finansiranje, preneo je Rojters.

 - Preporuka za koju verujem da će učiniti najviše na jačanju SZO i globalne zdravstvene bezbednosti je preporuka o ugovoru o spremnosti i odgovoru na pandemiju koji bi, takođe, mogao ojačati odnose između država članica i podstaći saradnju. Ovo je ideja čije je vreme došlo - rekao je Tedros.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)