MRAČNA ISTINA O KANADSKOM GENOCIDU: Kevin Anet još 2006. pokrenuo istragu o smrti hiljada domorodačke dece

D. Vujičić

31. 05. 2021. u 08:35

KLjUČ na ovaj nemoralni kanadski "školski sistem" za Indijance stavljen je u bravu tek pošto je Kevin Anet, bivši protestantski sveštenik iz Port Arbenija 2006. pokrenuo javnu istragu o smrti hiljada domorodačke dece u školama koje su nadgledali katolički sveštenici.

МРАЧНА ИСТИНА О КАНАДСКОМ ГЕНОЦИДУ: Кевин Анет још 2006. покренуо истрагу о смрти хиљада домородачке деце

Foto: Tanjug/AP

Nakon skandala koji je izazvala Anetova knjiga "Više nije skriven: Genocid u Kanadi, prošlost i sadašnjost", a još više njegov festivalski nagrađivan film "Nepokajnici", država je osnovala komisije za pomirenje, koja je imala za cilj da "kvantifikuje ogroman broj autohtone dece koja su umrla u indijskim rezidencijalnim školama" čiji se brojevi svake godine "nanovo sravnjuju".

Anet je 2013. nominovan za Nobelovu nagradu, a odmah nakon toga je praktično proteran iz zemalja anglosaksonskog govornog područja nizom "nezgoda i neuobičajenih događaja koji su ga pratili i na svaki način ugrožavali mu život".

Tokom boravka u Beogradu aprila 2017, Kevin Anet za "Novosti" je rekao:

- Ne znam koliko sam živ. Da bih ovo radio, jedan deo mene je morao da umre. Imao sam neobjašnjive udese kolima, ali koliko sada slutim, ostavili su me da živim da od mene ne prave mučenika!

Objašnjavajući kako je razotkrio mračnu istinu o genocidu Kanađana nad Indijancima, Kevin Anet je naročito apostrofirao britansku krunu:

Foto: Igor Marinković

Kevin Anet

- Sve je počelo 1992, kada sam kao protestantski sveštenik dobio nameštenje na zapadnoj obali Kanade u Port Alberniju. Tada je otpočeo moj rad sa urođeničkim narodom i počeo sam da dobijam informacije i direktno sagledavam šta je pravi uzrok visokog procenta zavisnosti od droge, visoke stope samoubistava i nasilja u porodici među urođeničkom populacijom. To je bila direktna posledica života u crkvenim školskim internatima za Indijance u koje su deca odvođena nakon otimanja od roditelja.

U filmu "Nepokajnici" indijanski urođenici su Anetu svedočili o godišnjoj stopi smrtnosti od 50 odsto dece koja su pohađala ove ustanove.

On je 2010. sa grupom nezavisnih intelektualaca, sudija, pravnika, napravio prvi tribunal za zločine crkve i države i ta organizacija pravnika i bivših sudija broji više od 800 ljudi.

Foto: printskrin

Harvi Meklid

Svrha tih sudova prirodnog prava je bila da se objedine preživeli u genocidu i da se formira snažan politički, duhovni i pravni pokret za ukidanje Vatikana i vlada odgovornih za istorijske i tekuće zločine protiv čovečnosti.

Anet je u Beograd dolazio tražeći podršku srpskih pravnika zarad suđenja hrvatskim katoličkim velikodostojnicima za genocid nad Srbima tokom Drugog svetskog rata i progon naroda iz Srpske Krajine 1995.

NIKO NIJE PITAO

HARVI Meklid koji je pohađao indijansku rezidencijalnu školu Kamlups za kanadski CTV je pričao kako su njegovi drugovi nestajali:

- Kada ih jednog dana nema u školi, o njima se jednostavno više nikada nije govorilo. Sećam se samo da su bili ovde jedan dan, a sutradan otišli - rekao je dan pošto su otkriveni ostaci 215 domorodačke dece u Kamlupsu.

DEKLARACIJA

- POŠTO je naš sud presudio Kanadi za genocid nad Indijancima, vlada u Otavi je, u posebnoj deklaraciji u parlamentu, priznala da je izvršila kulturni genocid nad Indijancima - otkrio je poreklo kanadskog priznanja zločina Kevin Anet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)