SRBIJA IMA SPORAZUME O SOCIJALNOJ SIGURNOSTI SA 31 DRŽAVOM: Stižu penzije iz Tunisa i Azerbejdžana

J.Ž.S.

05. 05. 2021. u 16:44

SRBIJA je do sada potpisala sporazume o socijalnoj sigurnosti sa 31 državom, a poslednji potpisani ugovor između vlada Srbije i Kvebeka je od izuzetnog značaja jer će sada naši građani koji žive i rade u toj kanadskoj provinciji moći da ostvare prava iz ove oblasti, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad.

СРБИЈА ИМА СПОРАЗУМЕ О СОЦИЈАЛНОЈ СИГУРНОСТИ СА 31 ДРЖАВОМ: Стижу пензије из Туниса и Азербејџана

Foto Tanjug

- U poslednjih nekoliko godina, ovakvi sporazumi zaključeni su i sa Grčkom, Rusijom, i Kinom, a u narednim mesecima očekujemo i zaključivanje sporazuma sa Tunisom i Azerbejdžanom, kao i stupanje na snagu sporazuma sa Francuskom, a pokrenuta je i inicijativa za zaključivanje sporazuma o socijalnom osiguranju i sa Holandijom i Italijom - rekla je ministarka.

Prema njenim rečima odnos socijalne sigurnosti između Srbije i provincije Kvebek do sada nije bio regulisan nikakvim međunarodnim ugovorom, ali postoji između Srbije i Kanade iz 2014. godine.

- Njime nisu obuhvaćeni naši osiguranici koji žive na ovoj teritoriji. Imajući u vidu brojnost naših građana koji žive i rade u Kvebeku, dve strane dogovorile su se da započnu pregovore u cilju zaključivanja ugovora o socijalnoj sigurnosti radi sveobuhvatne zaštite osiguranika na celoj teritoriji Kanade - rekla je Kisić Tepavčević.

Ovim ugovorom obezbeđena su i dodatna prava za osiguranike koja se odnose na oblast zdravstvenog osiguranja, koja nije deo sporazuma sa Kanadom.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!