SERGEJ LAVROV O POTEZU LUKAŠENKA: Nakon spektakularnog hapšenja opozicionara Kremlj zahteva "hladne glave"

Novosti online

24. 05. 2021. u 14:49

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je da se ne žuri sa procenom situacije sa prinudnim sletanjem aviona kompanije „Rajan er“ u Minsku, u kojem se nalazio Roman Protasevič, jedan od osnivača kanala na Telegramu „Neksta“, koji je prepoznat kao ekstremistički u Belorusiji.

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ О ПОТЕЗУ ЛУКАШЕНКА: Након спектакуларног хапшења опозиционара Кремљ захтева хладне главе

Foto: EPA

- Zalažemo se da procenu ove situacije treba dati hladne glave, ne u žurbi, već na osnovu svih dostupnih informacija, tim pre što je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Belorusije dao detaljnu izjavu - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Lavrov je istakao da je predstavnik beloruskog Ministarstva spoljnih poslova u svojoj izjavi naglasio da su beloruske vlasti spremne da transparentno deluju po ovom pitanju, poštuju sva međunarodna pravila i garantuju potpunu transparentnost, uključujući, ukoliko bude potrebno, prijem međunarodnih stručnjaka.

- Mislim da je to apsolutno razuman pristup - dodao je ruski ministar.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja