IZBORI SU PRILIKA ZA PROMENE U VUKOVARU: Srđan Jeremić o radu ZVO i aktuelnoj političkoj situaciji

Novosti online

07. 05. 2021. u 10:44

ZAJEDNIČKO veće opština je srpska institucija koja deluje na području dve najistočnije županije u Hrvatskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-sremskoj.

ИЗБОРИ СУ ПРИЛИКА ЗА ПРОМЕНЕ У ВУКОВАРУ: Срђан Јеремић о раду ЗВО и актуелној политичкој ситуацији

Foto: Printscreen

Svojim radom zalaže se za interese srpske zajednice, za prava i očuvanje nacionalnog identiteta Srba. Poslednjih godina, uprkos problemima u društvu, ZVO beleži pozitivan pomak kada su u pitanju novi projekti, zapošljavanje i jačanje saradnje sa matičnom državom Srbijom. Predsednik Zajedničkog veća opština i SDSS-ov kandidat za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić osvrnuo se na rad ZVO, kao i na aktuelnu političku situaciju i predstojeće izbore.

- ZVO je mnogo uradio u prethodnim periodu na unapređenju položaja Srba u ovim županijama. Posebno sam ponosan da smo danas u mogućnosti da dajemo i kapitalne donacije kada su projekti od opšteg interesa za našu zajednicu u pitanju. Kroz ove projekte u srpskim opštinama želimo da poboljšamoo uslove rada i života naše zajednice.

Vezano za položaj ZVO kao krovne organizacije Srba na istoku i saradnju sa Vladom RH Jeremić je istakao da je saradnja bolja, ali da su ostala otvorena pitanja. ž

- Nismo do kraja rešili naš pravni status ali postoji dobra volja da nastavimo razgovore kako bi ZVO imao mogućnosti da realizuje sve zbog čega je i oformljen, a to je da štiti i unapređuje položaj Srba na istoku Republike Hrvatske.

Vezano za predstojeće izbore Jeremić je rekao:

- Ovi izbori su presudni za razvoj velikog broja srpskih opština i ostanak našeg naroda. Očekujem dobre rezultate u Trpinji i Vukovaru koji su apsolutni prioritet naše kampanje. Realno je reći da SDSS nema konkurenciju među srpskim strankama u hrvatskoj u smislu što jedino mi kao najveća i najača i jedinstvena organizacija možemo rešiti realne probleme naših ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa