AUSTRIJSKI VIP IZBACIO KANALE JUNAJTED MEDIJA U HRVATSKOJ: A1 ne emituje više N1 i Sportklub

Novosti onlajn

28. 03. 2021. u 23:48

GLEDAOCI koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. marta neće moći gledati kanale Junajted medija (United media) – N1 i sport klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

АУСТРИЈСКИ ВИП ИЗБАЦИО КАНАЛЕ ЈУНАЈТЕД МЕДИЈА У ХРВАТСКОЈ: А1 не емитује више Н1 и Спортклуб

Sedište N1 televizije

To je vest o kojoj se zadnjih nedelja puno pričalo i pisalo. Junajted grupa, koja stoji iza televizije N1, i A1 su se međusobno optuživali saopštenjima, ali sporazum na kraju nije postignut.

Tako je A1 hrvatska sredinom nedelje gledaocima poslala novo saopštenje da dogovor nije postignut.

"Uprkos svim nastojanjima A1 Hrvatska da tokom posljednja tri meseca postigne dogovor s Junajted medija grupom oko distribucije N1 tv kanala, isti nažalost nije postignut.

I nakon što je Junajted medija grupa pokrenula medijsku kampanju pokušavajući da manipuliše činjenicama i vršiti pritisak na nas nazivajući komercijalne poslovne pregovore medijskom cenzurom, u dobroj smo veri i najboljem interesu naših korisnika do zadnjeg trenutka bili voljni da nastavimo da pregovaramo, tražeći isključivo razumnu i poslovno održivu ponudu za distribuciju N1 kanala.

Uprkos izjavama programskog direktora kako su spremni da ponude distribuciju N1 bez naknade, ta opcija nikada nije službeno ponuđena tokom pregovora, što potvrđuje da se celokupnom situacijom svesno manipuliše.

Vođena interesom korisnika, A1 Hrvatska je bila spremna da na duži period platiti i znatno veću cenu distribucije od tržišno opravdane. Junajted medija grupa na to postavlja dodatni uslov i zahteva tek šestomesečni ugovor, uprkos uobičajenom trogodišnjem trajanju ugovora. Time nedvosmisleno dokazuju da nemaju nameru da postignu dogovor i dugoročno omoguće dostupnost N1 kanala za A1 korisnike.

A1 Hrvatska ne može da prihvati ugovor na šest meseci jer to znači izbegavanje stvarnog rešenja za nas i naše korisnike. Takav uslov predstavlja manipulaciju tokom poslovnih pregovora, koje Junajted medija grupa stavlja u funkciju svojih pregovora s ostalim operatorima koje trenutno vodi te ovu situaciju koristi za pritiske na državne institucije u svrhu promene zakonodavnog okvira.

A1 Hrvatska se u svom delovanju prvenstveno vodi interesima svojih korisnika te nam je iz tog razloga žao što se N1 kanal nakon 29. marta 2021. neće emitovati na našoj tv platformi.

I dalje smo otvoreni za razgovore i saradnju sa svim ponuđačima atraktivnog programskog sadržaja koji su voljni partnerski sarađivati i čije je emitovanje u interesu naših korisnika", sapštio je A1.

 

Index.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega