NE HAJU ZA BROJ UMRLIH: Tuzlanski kanton popušta mere, a najviše je pogođen koronom

Tanjug

10. 03. 2021. u 00:18

TUZLANSKI kanton, koji beleži najveći broj smrtnih slučajeva u FBiH, danas je odlučio da popusti neke mere, pa ugostiteljski objekti ponovo mogu da rade do 23 časa.

НЕ ХАЈУ ЗА БРОЈ УМРЛИХ: Тузлански кантон попушта мере, а највише је погођен короном

Foto: Vikipedija

- Kao što znate prethodnom odlukom kriznog štaba ograničenje rada ugostiteljskih objekata bilo je do 20 sati. Na prethodnom sastanku sa ugostiteljima odredili smo da ćemo 9. marta doneti odluku po tom pitanju - kaže ministar zdravlja Tuzlanskog kantona Božo Jurić, a prenosi N1 BiH.

U Tuzlanskom kantonu od početka pandemije umrlo je 647 osoba obolelih od korona virusa, dok je registrovano nešto manje od 14 hiljada obolelih. Poređenja radi, u Kantonu Sarajevo, u kojem je registrovan najveći broj slučajeva, više od 32 hiljade, preminulo je 566 osoba.

I dok kantoni pojedinačno odlučuju o merama, očekuju se nove naredbe Federalnog kriznog štaba koji je juče zasedao. O njima bi trebalo u četvrtak da se izjasni Vlada FBiH.

- Nove naredbe i preporuke bi trebalo da budu rigoroznije, da nam pomognu da zaustavimo ovaj uzlazni trend u incidenciji kovid pacijenata - rekao je direktor Zavoda za javno zdravlje FBiH Davor Pehar.

Prema poslednjim podacima, registrovano je 1.250 novozaraženih i 48 smrtnih slučajeva. U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata registrovana su 283 nova slučaja, što znači da je skoro svaki treći testirani pozitivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)