HRVATSKA UŠLA U "CRVENU ZONU": Olujni udari bure će čupati stabla iz korena!

Tanjug

12. 02. 2021. u 16:09

HRVATSKI hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za područje riječke regije, zapadnu obalu Istre, Kvarnera i Kvarnerića, cele Dalmacije i crveno upozorenje za Velebitski kanal.

ХРВАТСКА УШЛА У ЦРВЕНУ ЗОНУ: Олујни удари буре ће чупати стабла из корена!

Foto: Printscreen/Jutjub/Dalmacija Danas

Na području riječke regije očekuju se olujni udari bure s udarima vetra do 65 km/h i minimalna temperatura od 0 stepeni.

Građani su pozvani na oprez zbog oštećenja konstrukcija i rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i khotina.

Nije isključen ni mogućnost nestanka električne energije.

U Velebitskom kanalu očekuje se vrlo jaka i olujna bura s najjačim udarima vetra od 65-150 km/h.

Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti po zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno na primorju, navodi se u saaopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa