TREĆINA BI SPUTNJIK V: Evo koju vakcinu žele da prime građani Severne Makedonije

Tanjug

06. 02. 2021. u 08:10

ТРЕЋИНА БИ СПУТЊИК V: Ево коју вакцину желе да приме грађани Северне Македоније

Foto: S. Babović

U SEVERNOJ Makedoniji 30,3 odsto građana bi se vakcinisalo ruskom vakcinom Sputnjik V protiv virusa korona, pokazali su rezultati ankete koju je sproveo istraživački centar novinske agencije Makfaks, prenosi portal a1on.

Na pitanja koju bi vakcinu izabrali protiv kovid-19, trećina anketiranih je izabralo rusku vakcinu, ali je veliki procenat, odnosno 29,3 odsto onih koji su izjavili da ne bi primili ni jednu vakcinu, te da se neće vakcinisati.

NJih 15 odsto ispitanika je reklo da bi se vakcinisali kineskom vakcinom Sinofarm, za koju je makedonski ministar zdravlja Venko Filipče rekao da će stići u februaru u količinama od 200.000 doza.

Nešto više od jedne petine, odnosno 11,3 odsto makedonski ispitanika se opredeljilo za fajzerovu vakcinu, dok se za Modernu izjasnilo samo 2,1 odsto ispitanika.

Najmanje ispitanika se opredeljilo za vakcinu Astrazeneku, odnosno njih 1,9 odsto koju Severna Makedonija treba da dobije preko Kovaks sistema.

Anketa je sprovodena 3. februara na reprezentativnom uzorku od 6.578 ispitanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Republika Srpska

08.02.2021. 18:45

Samo rusku ili kinesku ili iz neke druge prijateljske zemlje.Kako da vjerujem zemljama koje su ili nacističke ili su dozvolili pokolje srpskog naroda a mogli da spreče.Dovoljno je bilo zapretiti da će bombardovati NDH i prestali bi klati.A nisu već su bombardovali gradove po Srbiji da dođe na vlast Austrougarski ratni zločinac Tito. Pošto su one efikasne izabrao bih onu koja vremenski duže štiti od bolesti a da sam star ili bolestan i život mi visi o koncu izabrao bih vakcinu koja najbrže stvara imunitet da spasi dok nije kasno a poslije se može uzimati po želji.Pozdrav iz Banjaluke.