BOSANAC Nedžib Murtić patentirao je novu vrstu nuklearne bombe.

Komentari (8)

Zorica

06.02.2021. 06:00

Postoji li nešto drugo što ovaj svet treba, što će biti izmišljeno, pronađeno?! Da li ovaj svet treba još ubojitih sredstava, oružja, bombi ili mu nedostaje ljubav prema čoveku i civilizaciji? Kako neko ko postavi ovaj patent može mirno da spava, znajući šta su potencijalne posledice? Tužno zaista.

Milomir

06.02.2021. 09:02

@Zorica - Nije mi jasno zašto se razmišlja u smeru uništenja. Da li se ovo može koristiti kao ekološka nuklearna elektrana, možda jeftiniji pogon za motore koji bi manje zagađivo okolinu i sl.

Bmx

06.02.2021. 09:32

Clanak je prepun nestrucnih izraza, kao npr. elektromagnet pozitivnog naboja, gama zraci kao komponenta prvog seta (?), radioaktivna supstanca (neodredjeno - fisibilna?) itd. Proces je opisan na istom nivou. Kulonova barijera za azot-kiseonicnu fuziju je prevelika da bi se opisanom metodom izvela, a opet sta znaci koristi se nuklearna struktura kiseonika i azota da bi se (u kasnijem textu) lancano zapalio vodonik iz vlaznog vazduha??? Ili je nesto super hiper debelo precutano i dato ovo zarad zamagljivanja ociju, ili je u pitanju totalna nestrucnost.

Novo

06.02.2021. 16:42

Koja smijurija od naucnika Jel ovaj svijet normalan pa ljudi koi rade na poboljsanju i preciznoscu puscanog zrna drze sve u tajnosti zarad jedinstvene proizvodnje i tehnologije a ovaj se nas " naucnik" razbacuje naucnofantasticnim otkricem Sto rec a ne zaplakati

Petar Sremski

07.02.2021. 15:48

Umesto da poboljšaju život čovečanstva, oni idu u destrukciju. Cilj ove ideje je koji ? Da nije smešno bilo bi jako žalosno. Ali je u osnovi toliko odvratno da nije ni za pogledati.