VELIKI SKANDAL TRESE BOSNU: Ambasador dobio na poklon "Islamsku deklaraciju" Alije Izetbegovića (FOTO)

Novosti online

24. 01. 2021. u 17:47

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ БОСНУ: Амбасадор добио на поклон Исламску декларацију Алије Изетбеговића (ФОТО)

Foto: Arhiva Novosti

NOVI skandal predstavnika bošnjačkog naroda koji se nalazi na važnoj poziciji.

Naime, Mirza Hajrić, ambasador BiH u Australiji, iskoristio je boravak u Sarajevu da poseti Muzej "Alija Izetbegović".

Tom prilikom, direktor Muzeja, Nađa Berberović-Dizdarević, upoznala je ambasadora sa aktuelnim projektima i aktivnostima Muzeja, te mu uručila zbirku izabranih dela Alije Izetbegovića.

- Čast mi je bila posetiti muzej nazvan po rahm. predsedniku, mom dugogodišnjem šefu za kojeg sam emotivno vezan. Osećam moralnu obavezu da se stavim na raspolaganje u planiranim aktivnostima. Direktorici Nađi sa saradnicima čestitam na kvalitetno urađenim projektima i želim dalji uspeh - napisao je Mirza Hajrić na društvenim mrežama.

Poslije ovakvih objava postavlja se pitanje kako ambasador Hajrić zastupa interese građana BiH u Australiji, da li sledi, kako kaže stavove svog dugogodišnjeg šefa Alije Izetbegovića, čiju je "Islamsku deklaraciju" dobio na poklon od direktorice Nađe Berberović-Dizdarević ili svih građana BiH koji žive u Australiji, navodi ATV.

Podsećamo, u "Islamskoj deklaraciji" Alije Izetbegovića se navodi da ,,nema mira ni koegzistencije između islamske vere i neislamskih institucija".

Ni Lider SDA Bakir Izetbegović više i ne može da sakrije svoju mržnju prema Srbima i Republici Srpskoj, pa je tako gostujući u Dnevniku D Federalne televizije rekao da je srpski narod loš narod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miroslav

24.01.2021. 23:09

Imaju caki i muzej ratnog zlocinca i skrabala islamske deklaracije. Kad bi bilo pameti i zdravog razuma stideli bi se Alije? Neka poklone islamsku deklaraciju visokom na odlasku i jos nekima, sto ignorisu islamski ekstremizam u dejton tvorevini i okolini.