UŽAS U HRVATSKOJ: Načelnik policije dolazio u noćne smene, zvao koleginice u automobil pa ih napastvovao

Novosti online

22. 01. 2021. u 00:27

УЖАС У ХРВАТСКОЈ: Начелник полиције долазио у ноћне смене, звао колегинице у аутомобил па их напаствовао

FOTO: Depositphotos

ŠEF stanice granične policije Gruda u hrvatskoj opštini Konavle prijavljen je zbog seksualnog uznemiravanja najmanje četiri policajke kojima je bio nadređen, piše Index.hr.

Prijavili su ga unutrašnjoj kontroli MUP-a i Kancelariji za ravnopravnost polova.

- Načelnik ne smatra žene jednakim u policiji, već ih smatra seksualnim predmetima i tako ih tretira. U tim porukama pozvao je na piće, napisao im kako su zgodni, kako su im lepa tela, kako je život bio jedan, kako bi trebalo da se zabave, kako čekaju da ga zovu. Pozvao je neke kolege u svoju kancelariju posle radnog vremena, gde bi ih nagovorio da ostanu bez posla - rekli su zaposleni u stanici koji su želeli da ostanu anonimni.

Načelnik je ponekad dolazio u noćne smene u obilazak, a zatim je redovno izdavao naređenja da mlade koleginice idu s njim u automobil.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je u roku od 24 sata da su sproveli istragu.

- Stručni tim je proverom navoda iz anonimnih podnesaka utvrdio da su navodi o neprimerenom ponašanju rukovodioca prema četvorici policajaca osnovani. Shodno tome, izveštaj o svim nalazima podnet je načelniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske radi preduzimanja mera i radnji iz njegove nadležnosti, poput zahteva za pokretanje disciplinskog postupka i razrešenje - naveli su iz hrvatskog MUP-a.

Kako dodaju, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske je 11. novembra 2020. godine podneo zahtev nadležnom disciplinskom sudu za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je počinio nekoliko težih povreda službene dužnosti protiv šefa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)