TERORISTA IZ SIRIJE SVE PRIZNAO: Emir Ališić sklopio sporazum sa Tužilaštvom BiH

Novosti online

29. 12. 2020. u 12:27

EMIR Ališić, koji je optužen za pridruživanje stranim paravojnim formacijama u Siriji, sklopio je sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice, pa je današnji nastavak suđenja odložen.

ТЕРОРИСТА ИЗ СИРИЈЕ СВЕ ПРИЗНАО: Емир Алишић склопио споразум са Тужилаштвом БиХ

Foto: Printskrin

Ališićev branilac advokat Bakir Hećimović rekao je Srni da će ovaj sporazum biti razmatran na narednom pretresu koji je zakazan za 5. januar.

Tužilaštvo BiH tereti Ališića za protivzakonito formiranje i pridruživanje paravojnim ili parapolicijskim formacijama u Siriji.

Ališić se tereti da je krajem 2013. godine otputovao iz BiH u Tursku odakle se ilegalno prebacio na područje Sirije sa namerom da se pridruži paravojnim formacijama koje su delovale u okviru struktura takozvane "Islamske države" na području Sirije i Iraka.

On se u okviru više formacija borio na području gradova Raka i Haritan.

U optužnici se navodi da je optuženi bio pripadnik takozvane "Islamske države" od 2013. do 2019. godine, da bi početkom 2019. godine, prilikom sloma i pada ove terorističke organizacije, bio zarobljen od kurdskih snaga.

Krajem prošle godine izručen je u BiH, gde je odmah uhapšen i sproveden u pritvor gde se, rešenjem Suda BiH, i sada nalazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest