VISOKI predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko potvrdio je sinoć kako se može očekivati jače angažovanje međunarodne zajednice na sređivanju stanja u toj zemlju, najavivši kako će posebnu ulogu u tome imati Nemačka.

Komentari (35)

Radoslav Jovanović

27.12.2020. 09:11

Visoki predstavnik (čitaj vlast iznad vlasti) u Evropi 21. veka? Ne podnosim cinizam sa zapada kada drugima "ispiraju mozgove" pričom o "demokratiji". Oni se ne mešaju u unutrašnje odnose "suverenih" zemalja, oni njima upravljaju. A to da će nemci doneti nešto dobro delite sa onima koji se i dalje smatraju "iznad svih".

ban Kulin

27.12.2020. 09:13

Opstanak Republike Srpske je od vitalnog značaja za srpske nacionalne interese, njeno eventualno ukidanje je samo nagoveštaj da bi tamošnje Srbe mogla da zadesi sudbina Srba u NDH kada su muslimanske milicije i Handžar divizija zajedno sa ustašama sprovodile udruženi zločinačko-genocidni poduhvat nad nedužnim srpskim civilima, RS se ne sme dati ni po cenu rata, Rusiju i Kinu pod hitno angažovati za pomoć oko situacije u BiH

Rajlovac

27.12.2020. 09:35

Evo jos jednog dokaza da BiH nije nezavisna drzava, vec najobicniji protektorat. Narodi u BiH ne zele tu drzavu, i neke strane drzave je odrzavaju u zivotu. Naravno, to ne mogu ciniti vjecno. Republika Srpska ce vrlo brzo biti nezavisna!

buki

27.12.2020. 15:31

@Nikola - Volela bih da ste u pravu, ali naše mudre poslovice kažu da vuk dlaku menja a ćud NIKADA. Nemačka već duže od veka pokušava da za početak zagospodari čitavom Evropom. Do sada joj nije uspelo ratom, ali su nastavili tzv mirnim putem, čitaj ucenama, pritiscima, sankcijama.... Formiranjem EU su i ekonomiju su direktno uključili u vid dominacije. Ruse sankcijama drže na povodcu, ali ih to ne sprečava da ih muzu za ono što je Nemcima korisno. Preko NATOa, pod plaštom demokratije i zaštite ljudskih prava, žare i pale po celom svetu. Shvatate li da su Srbi jedini u celoj Evropi, koji im se konstantno suprostavljaju i ne damo da nas baš potpuno zajašu, pa zar mislite da možemo da im budemo nebitni i da ih ne interesujemo?

Potok

27.12.2020. 11:25

Ej incko mnogi su zube polomili na Balkanu i glave izgubili, ništa bolje neće biti u buduće, kada se vi okanete Balkana sveće biti dobro za celi svet, dok vi gurate na silu vaš fašizam ondase zna dogoditi isto iz drugog sveskog rata ali mnogo gore za vas. Bolje gledate u svoje dvorište jer se vam raspada gledajuć u tuđa dvorišta.

Degman

27.12.2020. 11:37

Srbima nikad nije bilo lako. Izjavu Incka treba promatrati kroz onu narodnu:"Sanja baba ono šta bi rada". Takav plan ne može proći bez odobrenja Rusije koja ima pravo veta. Tako da srbomrsci morati će malo više da se potrude. Pobeda gospodina Stanivukovića u Banjaluci dodatni im je udarac, jer nema kompromisa oko nacionalnih interesa.

Republika Srpska

27.12.2020. 11:48

Bajden i Merkel su se složili da urede BiH a to je dobrobit za BiH i Balkan, a Republika Srpska nju i ne spominjete? A sta to znaci?

buki

27.12.2020. 12:19

Nemci nisu uspeli da pokore Srbe u prvom i drugom svetskom ratu, ni u ratovima 90-ih, ni bombardovanjem 99, ali zato odmah posle Dejtona i 2.000-e dovođenjem tzv demokrata na vlast u Srbiju, to nastavljaju da pokušavaju u miru i uz smešak. Ježim se kad neko izgovori nemački prijatelji, tako da nas to sigurno čeka, a da li će Rusi imati snage da nas zaštite, ili će Nemci konačno uspeti da nas sabiju u jednu sobu, videćemo. Možda i nećemo, jer se hemijski rat već pretvorio u biološki, pa mnogi neće ni saznati epilog viševekovne nemačke težnje da okupira Evropu, proširi na Aziju i osvoji svet.

Sumadinac

27.12.2020. 12:20

Icko moze da prica sta hoce ni Amerika a ni Merkel nece krojiti sudbinu ni BiH ni Srbima ako USA zeli nesto da uradi protiv nase nacije mora dobro da se suprostavi ili ba uniste i proteraju sve Srbe iz RS .Ali to ce im teze ici jel Rusi stoje iza RS a sto se tice Merkel ona od 21 nece vise vladati Nemackom ona je svoju pilitiku zavrsila...

Varto Marx

27.12.2020. 13:19

I dalje nastoji da stanu na putu da Srbija ne postane velika jaka i stabilna. Kosovo je agresor silom oduzeto, tako ce biti i da Srpskom republonom. Zato Srbine ne spavaj i tvoje probleme na vrijeme resavaj.

Brankica

27.12.2020. 13:26

Ima naš narod jednu divnu sintagmu - "sjaši mi sa grbače"! Da nisu zakuvali i zavadili ne bi sad ni rešavali "problem". Evropa bi konačno trebala da shvati da nije 1878. i da se nije tek završio Berlinski kongres. Ovo je katastrofa da se ponašaju kao kolonisti u Indiji. "Tvrd je orah voćka čudnovata...", ako budemo složni i istrajni ne mogu nam ništa nametnuti .

Antonije

27.12.2020. 13:29

Njemačka nije uspjela u oblikovanju multikulturnu Njemačku, a na čelu je oživljavanju multikulturne Bosne i Hercegovine. Ona je danas "Grobar Europe" .

doktor

27.12.2020. 13:30

Mislim da Srbi danas na Balkanu imaju dobre garniture politicara koje ce moci da se nose sa politicarima zapadne Evrope i Amerike . Vazno je da se u buducnosti sto vise investira u mlade strucnjake za politiku,pravo i ekonomiju.Treba ih slati sa stipendjama da studiraju na poznatim skolama u Evropi i Americi (Albanci to vec odavno rade !) Mi smo se do sada oslanjali na silu i oruzje i vidimo do cega smo dosli (sad zivimo u 4 drzave umesto u jednoj !) Treba znati pregovarati , a ne tuci se !

Tajfun

27.12.2020. 13:40

Odsvirali ste vi krvozedni stvorovi svoje.Niko vas vise ne uzima za ozbilno.jer vas se nise niko i ne boji.Gotovo je vase.prohujalo je sa vihorom.

zoran

27.12.2020. 14:39

Dokle god se drugi trpaju i odlucuju o necemu sto nije u njihovoj kuci, ali je u njihovom interesu od toga nema nista. Pustite ih na miru i nemjesajte se i sami ce naci izlaz.

Jovan

27.12.2020. 15:22

Treba negde smestiti raketne komplekse koje evropa neće a i migrante iz evrope i nemačke treba negde smestiti. Kao što reče onomad komandant natoa u evropi Srbi su problem.

deda

31.12.2020. 08:44

ako ti neko preti,to je krivicno delo,,ako uznemirava opstu javnost...je krivicno delo,,podneti tuzbu...nije svetac,,ko su ,,ti visoki,,da mogu da se ponasaju po slobodnoj vojli...ali ako nista od prava nema onda se treba spremati za odbranu....pa kom ,,obojci,kom opanci,,,,