HRVATSKA BLOKIRANA ZBOG KORONE: Tačno u ponoć stupa na snagu zabrana napuštanja županija, policija na izlasku iz Zagreba

Srna

22. 12. 2020. u 22:21

ХРВАТСКА БЛОКИРАНА ЗБОГ КОРОНЕ: Тачно у поноћ ступа на снагу забрана напуштања жупанија, полиција на изласку из Загреба

Foto: EPA

TAČNO u ponoć na snagu stupa odluka Nacionalnog štaba o zabrani napuštanja stanovnika županije bez propusnice, što se ne odnosi na Zagreb i Zagrebačku županiju, ali će policija na izlazu iz Zagreba postaviti kontrolne punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti na naplatnoj stanici Lučko.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić rekao je da policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv korona virusa tako što dosljedno sprovodi sve odluke Nacionalnog štaba civilne zaštite.

- Shodno tome u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog štaba u vezi sa zabranom napuštanja mesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljne pripreme - izjavio je Rašić za RTL.

On je podsetio da oni koji nemaju preku potrebu najbolje je da ostanu u svom mjestu prebivališta.

- Građani koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju moraju se obratiti županijskom štabu gđe imaju prebivalište - dodao je Rašić.

Policija će, najavio je on, kontrolisati i autobuse i vozove. Oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta, a bit će konrolisani aerodromi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)