KIJEV IKONOM PROVOCIRA RUSIJU: Dodikov poklon Lavrovu podigao tenziju u Bosni i Hercegovini

S. M.

17. 12. 2020. u 23:27

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, poklonio je Sergeju Lavrovu, šefu ruske diplomatije, prilikom nedavnog susreta u Istočnom Sarajevu, ikonu u pozlati staru 300 godina, pronađenu u Lugansku.

КИЈЕВ ИКОНОМ ПРОВОЦИРА РУСИЈУ: Додиков поклон Лаврову подигао тензију у Босни и Херцеговини

Foto SRNA

Ambasada Ukrajine u BiH traži sada informaciju od MIP BiH tvrdeći, iako bez dokaza, da je ova ikona njihova kulturna baština.

Ukrajinci su, u svom saopštenju prozvali, još jednom, Rusiju za napade na Ukrajinu. Izvori "Novosti" iz diplomatskih krugova kažu da se već iz saopštenja Ambasade Ukrajine u BiH vidi da se čitava situacija "naduvava" i da je cilj da se ocrni Rusija, kao i njeni prijatelji u regionu, Republika Srpska i Milorad Dodik, a takođe i da se stvori negativna slika o Rusiji i šefu diplomatije Sergeju Lavrovu.

Bivši ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da sve oko ikone treba što pre razjasniti i da kabinet predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika mora potanko da odgovori. On ističe da ne treba unapred optuživati ni kabinet srpskog člana Predsedništva BiH da je učinjeno što ne treba, ali je zato važno saopštiti javnosti istinu.

O zahtevu Ambasade Ukrajine oglasila se i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, koja se sastala sa šefom ruske diplomatije prilikom njegove posete, ističući da očekuje što hitnije razjašnjenje situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!