GALIJAŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Turkovićeva radikalni islamista koji priziva rat

Novosti online

12. 12. 2020. u 23:06

BISERA Turković je radikalni islamista koja svojim izjavama protiv Republike Srpske i njenih predstavnika priziva rat i takvoj osobi nije mesto ni u zajedničkim institucijama, niti u BiH, izjavio je stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

ГАЛИЈАШЕВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Tурковићева радикални исламиста који призива рат

Foto: Jutjub printskrin

- Onaj ko želi dobro BiH treba da otera Biseru Turković i time otera fašističke ideologije, ideoligije mržnje, Handžar divizije, odreda ,,El mudžahid", raznih islamista i Mladih muslimana - rekao je Galijašević.

Galijašević je istakao da ovo što sada radi Turkovićeva predstavlja direktno razbijanje BiH, a da za to dobija očite signale od međunarodne zajednica.

- To je ono što je predsednik Hrvatske nazvao dipolmatskim talogom, najnižim nivoom zapadne diplomatije. Dakle, ambasadori, visoki predstavnik Valentin Incko, njima treba jedan ovakav žestok pritisak u vreme kada u SAD dolazi do smene vlasti - rekao je Galijašević.

On je naglasio da se nije desilo otkako je rat stao da je neki funkcioner bilo kog naroda, koji je istovremeno i u zajedničkim institucijama, uputio takve uvrede na račun konstitutivnog naroda, a da nijedan međunarodni diplomata nije reagovao.

- Zašto Incko ne reaguje? Zato ne reaguju ambasada SAD i Britanije? - pitao je Galijašević.

On je dodao i da s druge strane Stranka demokratke akcije želi da prikrije probleme koji se odnose na korupciju na najvišem nivou, na uvoz terorista u BiH koje zovu migrantima, na kriminal i unutrašnje podele u stranci.

To čini, pojasnio je, izazivajući ovakve konflikte koji mogu odvesti zemlju u rat, jer Turkovićeva priziva ratnu opciju.

- Ovo je direktno inspirisano od ljudi iz zapadne dipomatije i SDA koji su neprijatelji mira u BiH, a posebno neprijatelji Republike Srpske i srpskog naroda - smatra Galijašević.

Prema njegovim rečima, ovo je bez sumnje prizivanje rata, jer jedna teška reč vuče drugu, jedna uvreda vuče drugu i dolazi do oružja.

- To treba imati na umu kada se ovakve osobe biraju u zajedničke institucije, dakle, nju treba oterati iz tih institucija, njoj nije mesto u BiH. Takvoj osobi, s takvom mržnjom, nije mesto u jednoj multietničkoj zemlji, pogotovo ne u Savetu ministara - rekao je Galijašević.

Galijašević je napomenuo da je protiv Turkovićeve, dok bila ambasador BiH u SAD, otvoreno protestovala Republikanska stranka da jedna tako radikalna osoba ne može da bude ambasador, te da je tek na intervencije iz Demokratske stranke prošla, a podsetio je i da je bila u ambasador u Kataru.

On je dodao da Turkovićevu u SAD nisu hteli primiti posle 11. septembra i da je u vezi sa njom vođena debata u Senatu zbog radikalne politike.

Galijašević je naveo da Amerikanci zaboravljaju da je ta politika učestvovala u ponižavanju i rušenju Pentagona i Svetskog trgovinskog centra, da je onda bila pokrovitelj struktura iz BiH koje su to radile.

- Oni ne reaguju na njene istupe, jer su isti kao i ona. Oni su stvorili ISIL i Al kaidu, bili su partneri u ratovima u Avganistanu i na Balkanu, jer nam ne žele dobro - rekao je Galijašević.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna