MISTERIJA NA JADRANSKOJ OBALI: Pronađena napuštena jahta, druga za godinu dana!

Tanjug

18. 10. 2020. u 18:51

МИСТЕРИЈА НА ЈАДРАНСКОЈ ОБАЛИ: Пронађена напуштена јахта, друга за годину дана!

Foto: Depositphotos

ALBANSKA pomorska granična patrola pronašla je napuštenu jahtu jedrilicu koja je plovila pod slovenačkom zastavom u blizini oblasti Potok.

Kako se navodi, jahta je posmatrana dva dana, ali nije bilo primećeno nikakvo kretanje niti unutar jahte, niti na palub, pa je sinoć izvučena do luke u gradu Šenćin.

Na jahti “Tai-Pan” za koju se pretpostavlja da je isplovila iz Grčke i bila usmerena ka Crnoj Gori, nisu pronađena dokumenta, ali postoje sumnje da su je osobe koje su bile na nju odmah napustili nakon što su primetili patrolu policije.

Albanska policija je pokrenula istragu u saradnju sa lučkim vlastima susednih zemalja.

Prema policijskim saznanjima, takve jahte su uvek praćene splavom i smatra se da se splav udaljio pre nego što je došla policija, zbog čega postoje sumnje da se jahta koristila za prenos droge.

Ovo je druga napuštena jahta pronađena u blizini građa Šenćin. Pre godinu dana bila je pronađena turska jahta kojom je plovio Sezgin Javuz, koji se i dalje vodi kao nestala osoba.

Ovaj događaj takođe se smatra kao pokušaj za trgovinu drogom iz Albanije u Grčku, a kranja destinacija Turska, odnosno turističke oblasti Izmir i Antalija, ali o tome još nema informacije u ovoj istrazi albanske policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)