OBJAVLJEN UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NAPADA U ZAGREBU: Policajac pokušao da pobegne, Bezuk mu sručio rafal u leđa (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2020. u 18:22

NAKON bekstva sa Markovog trga, napadač na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo na zagrebačkom Jabukovcu

ОБЈАВЉЕН УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК НАПАДА У ЗАГРЕБУ: Полицајац покушао да побегне, Безук му сручио рафал у леђа (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

U Upravi policije, načelnik policije Nikola Milina i županijski državni tužilac sa Županijskog suda u Zagrebu Jurica Ilić na konferenciji za novinare govorili su o istrazi napada na zgradu Vlade u kojoj je ranjen policajac.

Na konferenciji je objavljen video snimak napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka na zgradu Vlade. Nakon bekstva sa Markovog trga, napadač na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo na zagrebačkom Jabukovcu.

Utvrđeno je da je reč o pokušaju tri teška ubistva policajaca, rekao je Milina na početku. Izrazio je saučešće porodici napadača.

- Sve prikupljeno pokazuje koliko ovo pitanje i radikalizacija mogu uticati na različita ponašanja i dovesti do najtežih posledica - rekao je.

- Možemo potvrditi da postoje elementi koji ukazuju na izvršenje dela terorističkog modaliteta. To jasno pokazuje i ono što je predstavljeno. Nastavljamo sa merama i radnjama radi rasvjetljavanja svih okolnosti. Vezano za ovaj događaj i danas smo priveli jednu osobu u Policijskoj upravi Sisak, Moslavina, što takođe možemo povezati sa događajem sa elementima terorisanog Trga Svetog Marka - rekla je Milina.

Naglasio je da je problem da građani imaju ilegalno oružje i dalje prisutan.

- Iza ovog događaja krile su se razne pretnje i preteće ponašanje. Zamolio sam policiju da preduzme sve preventivne mere kako bi to sprečila i zaštitila sve građane Republike Hrvatske kao i državne dužnosnike - rekao je.

(RTL)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu