HRVATI UHAPSILI OSMORICU SRBA! Osumnjičeni za ratni zločin na Ovčari, izvukli ih iz kuća sa lisicama na rukama

Jurica Kerbler, Stalni Dopisnik iz Zagreba

07. 10. 2020. u 16:25

U SELU Negoslavci kraj Vukovara hrvatska policija uhapsila je osam građana srpske nacionalnosti koje sumnjiče za ratne zločine na Ovčari. Većinom su to radnici iz fabrike VUPIK, a načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov kaže da nije dobio informacije o kakvim se konkretno optužbama radi.

ХРВАТИ УХАПСИЛИ ОСМОРИЦУ СРБА! Осумњичени за ратни злочин на Овчари, извукли их из кућа са лисицама на рукама

Foto: Ognjen Radošević

Policija je rano ujutro zakucala na vrata osumnjičenih meštana sa nalozima za pretres i privela dvojicu sa lisicama na rukama. Ostali su odvedeni u policijsku stancu, ali bez lisica, pa se pretpostavlja da se radi o svedocima.

- Veoma me žalosti što se ovakve scene događaju još danas - komentarisao je načelnik opštine Jeckov, koji smatra da su većina bili mobilisani i da to ne znači da je reč o ratnim zločincima.

- Istrage kada je reč o zločinima nad Srbima i dalje se ne provode - kaže Jeckov, uz napomenu da se na selo baca ljaga. ”Mi smo ovde u selu gde žive pošteni i radišni ljudi”.

U MUP-u Hrvatske tvrde da se privodi kraju dugo i opsežno kriminalističko istraživanje ratnih zločina, pa i onog na Ovčari i da je njime obuhvaćeno više osoba. O kome se radi u MUP-u se ne izjašnjavaju.

ŠPALIR SMRTI

Policija sumnjiči dvojicu stanovnika Negoslavaca da su bili na Ovčari kada su dovezeni ranjenici i kada ih je takozvani "špalir smrti" tukao i vređao. Reč je o 57-godišnjaku i 72-godišnjaku, koji su u vreme događaja na Ovčari imali 28 i 43 godine, a zbog maltretiranja i nanošenja teških ozleda ranjenicima tereti ih se za ratni zločin.

- Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u saradnji sa policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-srijemskom te Županijskim državnim odvetništvom u Osijeku, na području Vukovarsko-srijemske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz 1991. godine na Ovčari. Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije - saopštila je Marina Mandić iz MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024