SCENA U HRVATSKOJ O KOJOJ SVI PRIČAJU: Kupači ostali u čudu - nećete verovati čime je ovaj Italijan doplovio na bračku plažu

Novosti online

15. 08. 2020. u 22:20

NEOBIČAN prizor dočekao je kupače na jednoj plaži na ostrvu Brač.

СЦЕНА У ХРВАТСКОЈ О КОЈОЈ СВИ ПРИЧАЈУ: Купачи остали у чуду - нећете веровати чиме је овај Италијан допловио на брачку плажу

Foto Printscreen

 Jedan turista uplovio je u nju, ni manje ni više, nego u amfibijskom (podvodnom) automobilu.

Zaista, ovaj čovek je zahvaljujući svom "vozilu", iskombinovao dolazak na more putem sa i uživanjem u čarima plovidbe. Tako skoro nestvarno izgledaju prizori u kojima amfibija prolazi pored usidrenih jedrilicama duž obale ostrva.

Ovo nesvakidašnje vozilo nosi italijanske registarske tablice, a reč je o RMA Amphi-Rangeru 2800 SR.

Foto: Printscreen Facebook Uživo sa hrvatskih prometnica

Tehnički, da bi plovio, njegov motor je u potpunosti zaštićen od vode, izrađen je od specijalnih nepropusnih aluminijskih limova i pogodan je za sve terene, a dok plovi, pokreće ga propeler koji se upravlja sklopivim kormilom.

Dug je 4700 mm, širok 1930 mm i visok 1915 milimetara. Teži dve tone i udaljen je 33 cm od tla. Proizveodio se od 1985. do 1995. godine u Badenu u Nemačkoj i to je sigurno jedinstveno vozilo koje su rado koristile razne službe poput nemačke policije.

Tačan broj proizvedenih primeraka nije poznat, ali poznato je da nije proizvedeno više od sto primeraka. U hrvatskim vodama ovako nešto se stvarno ne viđa svaki dan.

(jutarnji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega