U PRVIH šest meseci ove godine zbog pandemije korona virusa hrvatski turizam je u dubokom minusu, a broj dolazak i noćenja pao je za više od 77 odsto, najnoviji su podaci Državnog zavoda za statistiku (DžS).

Komentari (8)

Snnovac

12.08.2020. 18:28

@Sky - Sky@ Nije u redu radovati se tuđoj propasti,Činjenica je da je hrvtska totalno zabrljala tako što je sakrila svoje pravo stanje sa svojim obolelim od korone i tako masovno zarazila pola evrope.U evropi masovno skače broj obolelih kako se koja tura njihovih turista vrati iz hrvatske.Nije u redu da se tako ponaša jedna civilizovana eu država i da masovno zaražava građane ostalih država evrope.Biće i sledeće godine turizma a postavlja se pitanje zašto se hrvatska odlučila na ovakav samoubilački potez jer će činjenice uskoro morati izaći na videlo kad se korona masovno počne širiti po svetu od turista iz hrvatske.Bolje za njih da su se pretrpeli ove godine a bolje izgleda i za celu evropu

Aleksa

12.08.2020. 20:52

Ne vidim razlog da se u "Novostima" pise o stanju turisticke privrede Hrvatske tj. ovogodisnje letnje sezone. Neka sami pronadju greske i neka se sami izvlace. Nisam od onih koji se raduju njihovom neuspehu a nije mi zao zbog toga. Ravnodusnost je potpuna.