TESLINI ROĐACI I DALjE NEMAJU STRUJU: Pupovac odgovorio hrvatskom ministru, zatražio sigurnost za srpske turiste

Tanjug

08. 08. 2020. u 13:48

ТЕСЛИНИ РОЂАЦИ И ДАЉЕ НЕМАЈУ СТРУЈУ: Пуповац одговорио хрватском министру, затражио сигурност за српске туристе

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

PREDSEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac poručio je danas ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da, kad već deli lekcije, nek osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

- Mi u Srbiji ne tražimo mentore, nego partnere, ali ne tražimo ni patroniziranje iz Hrvatske. I kad već deli lekcije, neka osigura srpskim turistima da ih ne napadaju, da se ne ispisuje traktor i "ZDS" na njihovim automobilima - poručio je Pupovac šefu hrvatske diplomatije na pres konferenciji u centru Zagreba, ispred spomenika Petru Preradoviću, prenosi Tanjug.

- Bilo bi neozbiljno očekivati da ovakav proces može uspeti bez komunikacije s najvišim zvaničnicima u Srbiji - pojasnio je Pupovac na novinarsko pitanje.

- Pogledi Hrvata i Srba na "Oluju" se jako razlikuju, želim omogućiti da se s njima barem može živeti - rekao je on.

Kazao je da je njega i premijera Andreja Plenkovića "partnerima učinila želja da struja dođe i u zadnje selo u kojem žive Srbi i da je sramota da rođaci Nikole Tesle nemaju struju".

Kaže kako se nestali, ratni zločini i promena načina na koji se slave neki dani moraju diskutovati između Hrvatske i Srbije.

- Koliko god proteklih dana izgledalo da u Srbiji te volje nema, ja ću vam reći da znam da je ima - zaključio je Pupovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Orao

08.08.2020. 14:30

Pupovac ,vreme je pokazalo da si ti u teškoj zabludi.Ministar ti ne želi i neće pomoći.Epidemija ili pandemija istorijske mržnje Hrvata prema Srbima i sve što je Srpsko, je trajna i neprolazna- i 100 puta gora od Korona virusa.